LONDON - Najnovije istraživanje Sveučilišta u Londonu pokazalo je kako će djeca koja jedu više brze hrane razviti manji IQ od djece koja redovito jedu svježe kuhana jela.
Ishrana djeteta, ispostavilo se, ima dalekosežni utjecaj na IQ djeteta, čak i kada se svi drugi mogući faktori poput inteligencije u ranoj dobi i imovinskog stanja obitelji uzmu u obzir.
U istraživanju je sudjelovalo 4000 škotske djece između tri i pet godina starosti, i uspoređivali su se učinci brze hrane s učincima svježe kuhanih obroka.
Dr. Sophie von Stumm smatra kako su rezultati očekivani.
- Zdrav razum nalaže kako će hrana koju jedemo utjecati na razvoj mozga, no prethodna istraživanja su se sva fokusirala na učinke specifičnih grupa namirnica umjesto na tipove obroka, rekla je von Stumm.
- O...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....