NEVIĐENA SLUČAJNOST

Fotograf uhvatio nevjerojatan trenutak u kojem je živa riba zaglavila u meduzi

 Tim Samuel / Instagram

Australski fotograf zabilježio je fantastičan trenutak pod morem - još uvijek živu ribu prozirnoj meduzi.

Tim Samuel i njegova kolegica, također fotografkinja Franny Plumridge ronili su u Byron Bayu na istočnoj obali Australije kad je Samuel uočio nesvakidašnju scenu. Slikao je žutu ribicu koja je zapela unutar prozirne meduze te objavio to na svom profilu na Instagramu.

Međutim, nakon što je popularna stranica na Instagramu Discover Ocean podijelila njegovu fotografiju, postala je popularna i počela se širiti na sve strane. Nakon što ju je objavio na Redditu, još je više korisnika počelo dijeliti fotku.

‘Probudio sam se jutros i mobitel mi je poludio od svih silnih notifikacija objave moje fotografije. Nevjerojatno koliko ta mala životinjica privlači pažnje’, napisao je na Instagramu.

Da stvar bude čudnovatija, rep ribice virio je izvan meduze pa je malena mogla i upravljati svojim novim domaćinom. Samuel i Franny 20 minuta su promatrali ovaj neobičan prizor, a zatim iskoristili priliku za fotografiranje.

‘Nikad nisam vidio ništa slično. Definitivno sam razmišljao o tome da je oslobodim, no na koncu sam odlučio ipak da ću prepustiti prirodi da obavi svoje’, rekao je Samuel za CNN.

Fotografiju je komentirao i morski biolog Ian Tibbetts sa Sveučilišta Queensland koji je rekao da se možda radi o vrsti ribe koja koristi meduzu kao zaštitu: ‘Teško je reći je ovo nezgoda koja se dogodila ribi ili je ona prilično sretna što je unutra. Prema opisu fotografa i plivanju ribe rekao bih da joj nije loše.’

Pogledajte i ostale sjajne fotografije ovo dvoje avanturista...

Afternoon turtle swims with @franny.plumridge

A photo posted by Tim Samuel (@timsamuelphotography) on

Against the grain

A photo posted by Tim Samuel (@timsamuelphotography) on

Afternoon swim with @alishatinsley

A photo posted by Tim Samuel (@timsamuelphotography) on

Water as clear as the sky @timsamuelphotography

A photo posted by Franny (@franny.plumridge) on

Sunset climb on the wreck #byronbay #byronbazaar #gopro #visitnsw

A photo posted by Franny (@franny.plumridge) on

Tima možete pratiti i na njegovoj službenoj stranici, a Franny koja se više bavi video snimanjima, pronađite na njezinoj službenoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:46