IENA 2018

JUBILARNA IZLOŽBA U NJEMAČKOM NÜRNBERGU Hrvatskim inovatorima četiri zlatne, tri srebrne i tri brončane medalje

Hrvatski inovatori osvojili su četiri zlatne, tri srebrne i tri brončane medalje na međunarodnoj izložbi inovacija IENA 2018. u njemačkom Nürnbergu.

Zlato u ekipnoj kategoriji osvojio je Dorian Crnoja iz Srednje tehničke škole Fausta Vrančića pod mentorstvom profesora Mladena Marušića za inovaciju “Punjenje pametnog telefona pomoću statičkog elektriciteta ljudskog tijela”.

Posebno priznanje

U kategoriji inovatora pojedinaca zlatnom medaljom nagrađena je inovacija “Naprava za čišćenje, bojanje i održavanje stupova” inovatora Ervina Matića koja je osvojila i posebno priznanje KIPA-e, Korejske asocijacije za promociju inovatora.

Zlato su još osvojili Milan Zrnić za “Mobilni bide” te Inga Kovačić Sindik za inovaciju “Itherapy hybrid - pametni pročišćivač i modulator zraka”, za koju je ujedno dobila i posebno priznanje Europske asocijacije inovatora za najbolju ženu inovatoricu. Udruga inovatora Hrvatske uručila je i svoju nagradu inovaciji “Legalight - kocke za građenje” - startup tvrtki iz Njemačke Sound & Light and Solutions, a uručio ju je predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Ivan Vlainić.

Međunarodna izložba inovacija IENA 2018. jedna je od najpoznatijih i najstarijih izložbi, te ove godine slavi 70. obljetnicu. U četiri dana na sajmu je predstavljeno više od 850 inovacija iz 34 zemlje svijeta, a posjetilo ga je više od 30.000 posjetitelja.

hrvatskih deset Hrvatska je na izložbi predstavila deset inovacija, a put i predstavljanje organizirala je Udruga inovatora hrvatske uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske gospodarske komore. Najveće zanimanje izazvale su inovacije mladih inovatora koje su pokazale značajan tržišni potencijal te zainteresirale brojne predstavnike gospodarskog sektora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:46