Meso u prodavaonice stiže u raznim oblicima i nije uvijek lako prepoznati koje je svježe i visokokvalitetno. Stručnjaci općenito predlažu da se kupuje meso iz regije u kojoj se živi.
A osim informacija na pakiranju, i njegov izgled može biti indikator kvalitete.
Unutarmišićna mast: Iako mnogo ljudi misli da je to nezdravo, masnoća mesu daje mnogo od njegove arome, kaže Elisabeth Roesicke iz Njemačkog poljoprivrednog centra. Kvalitetno meso bi moralo imati malo unutarmišićne masti, a to se vidi po bijelim prugama nalik venama kojima je meso prošarano.
Boja: Idealna boja ovisi o tome o kojoj se životinji radi. Teletina bi morala biti svijetla, ali ne bijela. Jednako kao i meso peradi. Govedina treba biti srednje crvena, ali ne pretamna. Svinjetina je idealno blijedoružiča...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....