OTKRIĆE SLOVENSKIH ZNANSTVENIKA

Nevjerojatno, ali ženke jedne vrste paukova prisiljavaju mužjake na oralni seks

 Screenshot YouTube / Screenshot YouTube

Ako ste mislili da znate sve o seksualnom životu člankonožaca, vjerojatno ste se prevarili. Naime, slovenski su znanstvenici nedavno došli do nevjerojatnog otkrića, a tiče se seksualnog života vrste Caerostris darwini, otkrivene tek 2011. godine.

Studija slovenskih znanstvenika pod vodstvom dr. Matjaža Gregoriča objavljena je u magazinu Scientific Reports, a otkrila je da ženke prisiljavaju mužjake na oralni seks i do sto puta u toku jednog seksualnog čina, prenosi Unilad.

Darwinov je pauk među rijetkima te vrste koji prakticira oralni seks. Općenito, taj tip seksualnog odnosa nije čest u životinjskom carstvu osim kod sisavaca, a u toj skupini je čest među makakijima, lemurima, bonoboima, hijenama, gepardima, lavovima, delfinima i šišmišima.

Činjenica da oralni seks iniciraju ženke Darwinovih paukova i ne čudi obzirom da su nekoliko puta veće i teže od mužjaka, a znanstvenici vjeruju da to rade kako bi povećale svoje šanse za parenje.

Pauk, čiji izgled podsjeća na koru drveta, plete najveće kružne mreže na svijetu, uz paučinu 10 puta snažniju od kevlara, za koju se smatra da je najjači biološki materijal poznat čovjeku. Opisan točno 150 godina nakon prvog objavljivanja ‘O podrijetlu vrsta’ Charlesa Darwina, pauk je dobio ime u čast velikog znanstvenika.

Više vrsta paukova među kojima su ženke veće od mužjaka prakticiraju bizarna seksualna ponašanja - od kanibalizma, sakaćenja genitalija i slično.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr. Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 20:35