'IZNIMNO SMO PONOSNI'

PBF OKUPIO STRUČNJAKE IZ CIJELE REGIJE Velik interes za Kongres studenata biotehnologije, jedan od organizatora objasnio važnost ovog događaja

Leo Moguš (Arhiva)
 CROPIX, Davor Pongračić

Na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu (PBF) u Zagrebu danas je počeo Kongres studenata biotehnologije na kome u iduća dva dana sudjeluju istaknuti stručnjaci iz raznih područja molekularne biotehnologije i bioprocesnog inženjerstva iz RH i regije.

Kongres su organizirali Udruga studenata PROBION i studentski zbor PBF-a, a je namijenjen je, prije svega, studentima biotehnologije i srodnih znanosti.

- Kongres je nastao kao posljedica nepostojanja jedinstvene platforme koja promicanjem relevantnih i aktualnih tema u biotehnologiji, gradi i potiče interes za samu znanost i povezuje studente biotehnologije na nacionalnoj, ali i na međunarodnoj razini. Iznimno smo ponosni što su se Kongresu odazvali studenti Sveučilišta u Rijeci, studenti s Biotehničke fakultete u Ljubljani te predavači iz Sarajeva i Banja Luke - rekao nam je student Leo Moguš, jedan od organizatora Kongres koji su poduprli predsjednica RH, Ministarstva znanosti, vodstvo Sveučilišta u Zagrebu te uprava PBF-a na čelu s dekanom prof. dr. Damir Ježekom.

- Veliki broj pristiglih prijava za sudjelovanje na Kongresu je pokazatelj kako je takva platforma potrebna i od iznimnog značaja za studente, koji na ovaj način stječu dodatna znanja, povezuju se sa svojim kolegama te upoznaju stručnjake svoga područja - naglasio je Leo Moguš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:53