'IZNIMNO SMO PONOSNI'

PBF OKUPIO STRUČNJAKE IZ CIJELE REGIJE Velik interes za Kongres studenata biotehnologije, jedan od organizatora objasnio važnost ovog događaja

Zagreb, 210317.
Kafic Van Gogh.
Leo Mogus, student koji boluje od cisticne fibroze.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
CROPIX, Davor Pongračić

Leo Moguš (Arhiva)

Na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu (PBF) u Zagrebu  danas je počeo Kongres studenata biotehnologije na kome u iduća dva dana sudjeluju istaknuti stručnjaci iz raznih područja molekularne biotehnologije i bioprocesnog inženjerstva iz RH i regije.

Kongres su organizirali Udruga studenata PROBION i studentski zbor PBF-a, a je namijenjen je, prije svega, studentima biotehnologije i srodnih znanosti.

- Kongres je nastao kao posljedica nepostojanja jedinstvene platforme koja promicanjem relevantnih i aktualnih tema u biotehnologiji, gradi i potiče interes za samu znanost i povezuje studente biotehnologije na nacionalnoj, ali i na međunarodnoj razini. Iznimno smo ponosni što su se Kongresu odazvali studenti Sveučilišta u Rijeci, studenti s Biotehničke fakultete u Ljubljani te predavači iz Sarajeva i Banja Luke - rekao nam je student Leo Moguš, jedan od organizatora Kongres  koji su poduprli predsjednica RH, Ministarstva znanosti, vodstvo Sveučilišta u Zagrebu te uprava PBF-a na čelu s dekanom prof. dr. Damir Ježekom.

- Veliki broj pristiglih prijava za sudjelovanje na Kongresu je pokazatelj kako je takva platforma potrebna i od iznimnog značaja za studente, koji na ovaj način stječu dodatna znanja, povezuju se sa svojim kolegama te upoznaju stručnjake svoga područja  - naglasio je Leo Moguš.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo