Iako se crna čokolada češće smatra zdravijom od mliječne čokolade, razlika između njih je neznatna, navode stručnjaci.
Primarni razlog za dobru reputaciju crne čokolade je taj što u svome sastavu ima više polifenola od mliječne čokolade. Ovi spojevi sekundarni su metaboliti u biljkama te imaju protuupalno djelovanje na organizam.
No da biste ih unijeli, ne morate jesti crnu čokoladu, pišu stručnjaci u njemačkom magazinu posvećenom zdravlju, Neue Apotheken-Illustrierte. Održavanjem uravnotežene prehrane, s unosom voća i povrća, unijet ćete dovoljno i polifenola.
I crna i mliječna čokolada pune su kalorija. U crnoj čokoladi nešto ih je manje, a sadrži i manje šećera, no često ima više masnoće.
Tako da zapravo nema velike razlike između crne i mliječne čokolade...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....