NIJE TRIK

TKO ZNA ODGOVOR NA OVO PITANJE, VJEROJATNO JE PSIHOPAT Svi serijski ubojice točno su odgovorili iz prve

 YouTube
Radi se o jednom jednostavnom pitanju, koje nije "trik pitanje", a na koje je većina uhićenih serijskih ubojica dala točan odgovor

Renomirani kanadski psiholog Robert D. Hare poznat je po vlastitoj metodi procjene psihopatije (Psychopathy Checklist-Revised - PCL-R), a često radi kao savjetnik za odjel FBI-a koji se bavi slučajevima otmice djece i serijskih ubojica.

Općenito, psihopatima se smatraju ljudi koji ne pokazuju nikakvo kajanje za svoja djela te nisu sposobni za suosjećanje.

Tragom Hareove "check-liste", psiholozi su osmislili jedan vrlo jednostavan test kojim se može utvrditi razmišlja li netko poput serijskog ubojice.

Radi se o jednom jednostavnom pitanju, koje nije "trik pitanje", a na koje je većina uhićenih serijskih ubojica dala točan odgovor, vjerovali ili ne.

Pročitajte ovu kratku priču i zatim pokušajte odgovoriti na pitanje koje slijedi iza nje.

"Žena je bila na sprovodu svoje majke i među okupljenima ugledala je jednog muškarca kojeg nikada prije nije vidjela. Izgledao joj je upravo kao idealan muškarac i zaljubila se u njega odmah, na prvi pogled. No, nije imala njegov kontakt i nije znala kako da dođe do njegovog broja telefona. Nekoliko dana kasnije ubila je svoju sestru."

Pitanje: Koji je bio njezin motiv da ubije sestru?

(Razmislite prije odgovora)

Odgovor: Nadala se da će se muškarac ponovno pojaviti na sprovodu.

Ukoliko niste znali odgovoriti na pitanje, dobro je, niste psihopat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 23:07