ZANIMLJIV OGLAS

Tražite posao? NASA traži šest kušača hrane za astronaute

ZAGREB - Ako ste oduvijek htjeli postati astronaut, a uz to još i volite jesti, onda je ovo zanimljiva prilika za vas. Naime, Svemirska agencija traži kandidate koji bi kušali hranu za austronaute.

Kandidatima bi se posluživala svemirska hrana tijekom simuliranog puta na Mars. U ponudi su suha instant hrana i konzervirana hrana.

Cijelo vrijeme naučnici će bilježiti njihove reakcije na hranu poput brašna, šećera i sušenog mesa, a cilj istraživanja je okriti koju hranu ljudi vole konzumirati tokom dužeg perioda.

Istraživači sa sveučilišta Cornell i Hawaii-Manoa zbog toga traže šest osoba koje bi jele svemirsku hranu i nosile svemirska odijela tokom 120 dana koje će provesti izloženi lavi na Havajima.

Od ispitanika se traži diploma prvostupnika iz strojarstva, biologije ili fizike, matematike ili računalnih zanosti te je potrebno profesionalno iskustvo.

Pušači i osobe koje ne govore engleski ne dolaze u obzir, a kandidati koji prođu ići će na dvotjedni trening za koji će, ako ga uspješno odrade, dobiti 5000 dolara. Prijave traju do 29. veljače, a prijaviti se možete ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 15:43