NOVA VIZIJA

Velika transformacija francuskog kozmetičkog diva: ‘Naša budućnost je u zelenim znanostima‘

 L‘oreal
Do 2030. godine čak 95 posto sastojaka koji se koriste u L‘Orealovim proizvodima biti dobiveno iz obnovljivih biljnih izvora

Vodeći stručnjaci na području znanosti, inovacija i održivog razvoja pod okriljem Grupe L'Oreal na online su konferenciji "Transparency Summit" predstavili svoju viziju sigurnije budućnosti za ljude i okoliš. Kako bi svojim potrošačima ponudili proizvode koji su sigurniji i odgovorniji prema okolišu, L'Oreal se obvezao na veliku i važnu transformaciju svog odjela za istraživanje i inovacije, pritom usvajajući "zeleni pristup" znanosti. Tako će do 2030. godine čak 95 posto sastojaka koji se koriste u L'Orealovim proizvodima biti dobiveno iz obnovljivih biljnih izvora, široko dostupnih minerala ili iz kružnih procesa, dok će 100 posto formula proizvoda biti sigurno za vodeni ekosustav.

image
Olga Miltsova

Na ovaj su se pristup odlučili jer živimo u vremenu kad je zaštita planeta prijeko potrebna, a upravo je pandemija koronavirusa pokazala da se potrošači sve više okreću proizvodima koji su istovremeno sigurni za ljudsko zdravlje, ali i ne ugrožavaju okoliš.

Grupa L'Oreal među prvima je otvorila novo poglavlje istraživanja i inovacija u kojima priroda ima pokretačku snagu u kreiranju alternativa za sastojke na bazi nafte. A da bi iz prirode izvukli ono najbolje što nudi, kroz vrhunske tehnološke procese, L'Oreal se prije svega oslonio na nedavni napredak u "zelenim znanostima".

image
Artfully Photographer

Već od 2020. godine 80 posto sirovina koje se koriste u okviru Grupe postalo je biorazgradivo, 59 posto obnovljivo, 34 posto prirodno ili prirodnog porijekla, a 29 posto sastojaka koji se koriste u formulama ovog kozmetičkog giganta razvijeno je prema principima "zelene kemije".

image
L‘oreal

Na nedavnoj konferenciji o svemu navedenom potanko su govorili i ponudili svoja objašnjenja vodeći stručnjaci za održivi razvoj u kozmetici, dermatolozi i znanstveni istraživači, a održane su i radionice "zelenih znanosti" na kojima je još detaljnije raspravljena realizacija sigurnijih i održivijih kozmetičkih proizvoda.

image
Africa Studio

"Kroz zelene znanosti ulazimo u novo poglavlje za odjel istraživanje i inovacija Grupe L'Oréal, koji je ključna pokretačka snaga tvrtke još od njezina stvaranja. Naša je ambicija do 2030. godine ženama i muškarcima širom svijeta omogućiti ponudu sve učinkovitije i sigurnije kozmetike, koja poštuje okoliš", naglasio je Nicolas Hieronimus, zamjenik izvršnog direktora L'Oréala zaduženog za Divizije i budućeg CEO-a kompanije.

image
L‘oreal

Kako bi tranzicija prema proizvodima koji čuvaju okoliš bila što naprednija i bolja, tvrtka L'Oréal je objedinila sve svoje resurse u "zelenim znanostima", pa tako i nedavni napredak u agronomiji, kao i nova dostignuća u biotehnologiji te zelenoj kemiji. Uz to, Grupa gradi i niz strateških partnerstava sa sveučilištima, novoosnovanim poduzećima te vlastitim dobavljačima sirovina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:42