MALI GENIJALAC

VIDEO Čudo od djeteta: 12-godišnjak s IQ-om većim od Einsteina razbija teoriju Velikog praska

Unatoč svojim godinama Jacob Barnett je već sada na Sveučilištu Purdue u Indiani radi na svom prvom doktoratu

Ukoliko vam matematika nikada nije bila jača strana možda će biti najbolje da preskočite ovaj članak, no ukoliko vas svejedno zanima, a nitko vam je ne može pojasniti upoznajte Jacoba Barnetta.

Ovaj 12-godišnjak iz Sjedinjenih Američkih Država sam je sebe naučio gotovo sve grane matematike, a u slobodno vrijeme pokušava dokazati kako je Einsteinova teorija relativnosti pogrešna.

Unatoč svojim godinama Jacob je već sada student na Sveučilištu Purdue u Indiani gdje njegovi mnogo stariji kolege traže da ga se stavi na platni popis kako bi postao punopravni član fakulteta te došao do svog, vjeruju prvog, doktorata.

S kvocijentom inteligencije od 170, više i od samog Einsteina, Jacob po cijele dane razvija vlastite matematičke i fizikalne teorije, a jedan od većih projekata na kojima radi je i demantiranje teorije Velikog praska.

U ranim godinama života Jacobu je dijagnosticiran Aspergerov sindrom. To je poremećaj najsličniji autizmu, no općenito nema zastoja u jezičnom i kognitivnom razvoju. Jacob do druge godine života nije ništa govorio, no već s tri godine slagao je puzzle od 5000 dijelova i pamtio auto-karte i registracijske oznake SAD-a.

S osam godina napušta školu i počinje pohađati Sveučilište Purdue u Indiani. Omiljeni predmet mu je napredna astrofizika.

No, da ne duljimo previše. Pogledajte kako Jacob podučava matematiku na maminom kuhinjskom prozoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 04:00