PRVI SVEMIRSKI SPOT

VIDEO: DIRLJIV OPROŠTAJ OD MEĐUNARODNE SVEMIRSKE POSTAJE Poslušajte kako je astronaut odsvirao hit 'Space Oddity'!

 Screenshot/You Tube
Riječi ove pjesme pokazale su se i više nego prikladnima za situaciju u kojoj se nalazi

Kapetan Chris Hadfield, kanadski astronaut koji je posljednjih pet mjeseci proveo na Međunarodnoj svemirskoj postaji , od svog se radnog mjesta odlučio oprostiti na osebujan i dirljiv način. Za sve one koji su ga pratili na njegovom putu, u kapsuli je izveo 'Space Oddity', hit Davida Bowieja iz 60-ih godina prošloga stoljeća i snimio zanimljiv video spot.

Riječi ove pjesme pokazale su se i više nego prikladnima za situaciju u kojoj se nalazi. Tako u jednom trenu pjeva 'sjedim u malenoj limenci iznad svijeta', a u jednom trenu izgovara 'plutam na neobičan način' dok zaista lebdi zrakom. Riječi pjesme ipak je malo izmijenio i prilagodio.

'Zemaljska kontrola zove Majora Toma. Zaključajte svoj ​​Sojuz i stavite kacigu na glavu', pjeva tako Chris.

Podsjetimo, Chris je na ISS stigao 21. prosinca prošle godine na ruskom svemirskom brodu Sojuzu. Prvi je Kanađanin koji je zapovijedao ISS-om. Svojim je tweetovima svakodnevno opisivao život na ISS-u.

Pod njegovim zapovjedništvom dvojica astronauta s Međunarodne svemirske postaje (ISS) u subotu su u hitno organiziranom izlasku u svemir zaustavili curenje amonijaka iz rashladnog sustava jedne od solarnih ploča koje osiguravaju električnu energiju za Međunarodnu svemirsku postaju.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:36