ALIEN IZ DAVNINA

VIDEO Fosil koji je inspirirao Ridleyja Scotta: Otkriveno 300 milijuna godina staro biće prema kojem je stvoreno iskonsko čudovište iz SF remek-djela

Stvorenje je živjelo na Zemlji prije 300 milijuna godina, a prema njegovom fosilu je slavni redatelj kreirao stvora koji "oplođuje" ljude alienima

Iako većina ne vjeruje u aliene, jedan pogled na ovaj neobičan fosil mogao bi vas natjerati da se barem na trenutak zapitate "Što ako je sve to doista istina?!".

Ova relikvija u biti je fosil pradavnog bića koji je inspirirao vanzemaljskog antagonista iz klasičnog filmskog ostvarenja Ridleya Scotta, SF-horora "Alien".

Tvorac aliena je švicarski nadrealni umjetnik Hans Rudolf Giger, kojeg je Ridley Scott osobno potražio nakon što je vidio djelo "Necronom IV" , samo jedan od Gigerovih dizajna nadahnutih fosilima.

Gigerova ostvarenja - od kojih jedno u nezaboravnoj sceni stravično iskače iz prsa filmskog lika - donijela su njegovom timu zlatnog kipića za vizualne efekte za film "Alien" iz 1979.

No ono što je još čudnije od fiktivnog fosila su stvarni ostaci životnog oblika koje je postojalo na Zemlji prije 300 milijuna godina.

Estremno rijedak fosil zaokupio je golemu pozornost javnosti na predstavljanju u Švicarskoj, čak toliku da je na njega oko bacio i lopov.

Policija vjeruje da je kradljivac - koji je provalio u sef muzeja Aathal - strastveni kolekcionar fosila.

Prošlog tjedna su objavili fotografiju okamine kako bi što prije locirali osobu koja ga je ukrala.

Uslijedio je nevjerojatan događaj. Netko je neprocjenjiv predmet ostavio u poštanskom sandučiću muzeja.

Kurator muzeja dr. Thomas Bolliger kazao je da je fosil gotovo neoštećen, iako se jedan od krakova odlomio.

- To je zaista nevjerojatan fosil dviju vrsta beskičmenjaka koji su živjeli na dnu mora prije 300 milijuna godina - rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 23:40