UZNEMIRUJUĆA SNIMKA

VIDEO: IZ INSEKTA IZAŠAO ALIEN Golemi opasni parazit proždirao je utrobu nesretne bogomoljke

 YouTube

Iako na YouTubeu stoji već godinu dana, tek je ovih dana masovnu pažnju počeo privlačiti jedan uistinu zastrašujući video, koji pomalo podsjeća na kultni horor Osmi putnik.

Na početku snimke vidi se bogomoljka koju nekoliko trenutaka poslije autor snimke iz samo njemu poznatog razloga prska pesticidom. Nesretni insekt ugiba, a tek tada nastupa najstrašniji prizor.

Iz stražnjeg dijela bogomoljke, koja beživotno leži okrenuta na 'leđa', odjednom počinje nešto izlaziti. Riječ je o crnom i nevjerojatno dugačkom crvu, koji je očito u bogomoljci dulje vrijeme parazitirao i proždirao njezinu utrobu.

Uistinu je zapanjujuće da je tako golemi parazit uspio stati u tijelo insekta, a još je nevjerojatnije da je bogomoljka uspijevala preživjeti s monstrumom u sebi.

Entomolozi su njemačkom Bildu kazali da je najvjerojatnije riječ o strunašu, koji dolazi iz reda parazitskih beskralješnjaka, a može narasti do duljine od jednog metra. Kada ličinke narastu do maksimalne veličine, probiju se kroz tijelo domaćina, a najčešće završe u vodi, gdje spolno sazriju.

Odrasli oblici žive u vodi, gdje nakon parenja ženka polaže jaja, a oni ugibaju. U Hrvatskoj je u planinskim vodama čest najpoznatiji predstavnik te skupine golemi strunaš, dug do 20 cm.

Nije objavljeno gdje je video snimljen, a dio korisnika u komentarima ispod snimke izrazio je sumnju u njegovu autentičnost, koju nije bilo moguće potvrditi.

Ipak, profesor Christopher Darling sa Sveučilišta u Torontu kaže da ovo nije neuobičajen fenomen i da je sasvim moguće da snimka nije montaža. 'Zapravo sam prilično siguran da ovo nije prevara. I sam sam takvu pojavu vidio i fotografirao je u više navrata', rekao je.

'Da, jako je dugačak, ali treba reći i da je jako mršav', dodao je Darling odgovarajući na pitanje o tome kako je golemi crv uspio stati u bogomoljku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:38