PRILIKA ZA MLADE

Zabavno i korisno: Počinje ljetna Tvornica znanosti

 Ljetna Tvornica znanosti

ZAGREB - I ove se godine održava Tvornica znanosti, znanstveno – edukacijski projekt namjenjen djeci i mladima. U dva tjedna održavanja na četiri različite lokacije, 15. – 21. srpnja u Čakovcu i Preku na otoku Ugljanu i od 23. – 29. istog mjeseca u Splitu i Samoboru, za polaznike osnovnih i srednjih škola održat će se interaktivne radionice čija je svrha proučavati znanost.

Prijave su otvorene do 20.6. Potrebno je ispuniti prijavni obrazac i poslati motivacijsko pismo. Nakon dva dana, uslijedit će telefonski intervju. Ove se godine prima različiti broj sudionika po lokacijama. Kotizacija je također različita za lokacije održavanja radionica.

Na webu Tvornice znanosti dostupni su detalji vezani za kontakt – osobe, kao i kriterije sudjelovanja. Važno je napomenuti da organizatori očekuju da djeca imaju osiguran smještaj – izuzev Čakovca, koji će osigurati dio kapaciteta po cijeni od 840 kuna. Za ostale lokacije očekuje se da djeca budu pod nadzorom osobe starije od 18 godina.

Radionice su raznovrsne i pokrivaju čitav spektar znanstvenih tema koje su prilagođene na način da budu zanimljive djeci. Više o prijavi za Tvornicu znanosti saznajte i putem njihove Facebook stranice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 01:55