GOLEMI PRSTEN

Zastrašujuća pojava: Jezivi crveni krug promjera od čak 360 km blještao poput NLO-a iznad Jadrana

 Google Maps
Talijanski fotograf uspio je snimiti fotografije koje su postale viralne i pokrenule hrpu teorija. Javili su se i znanstvenici...

Iznad središnje Italije i našeg dijela Jadrana u noći 27. ožujka vidio se golemi prsten crvene svjetlosti koji je izgledao poput scene iz znanstveno-fantastičnih filmova, piše National Geographic. O svemu pišu i drugi znanstveni portali u svijetu.

- Jezivi prsten crvenog svjetla bliješti poput golemog NLO-a iznad Italije. Što je to bilo? - u naslovu je Live Sciencea.

Iako je prema riječima svjedoka ovaj fenomen bio kratkog vijeka, fotograf Walter Binotto uspio je snimiti fotografije koje su postale viralne i pokrenule hrpu teorija. No, ubrzo su se javili znanstvenici koji su objasnili o čemu se radi, piše Slobodna Dalmacija.

Fenomen je također poznat kao emisija svjetlosti i vrlo niske frekvencije poremećaja zbog izvora elektromagnetskih impulsa ili skraćeno ELVE.

Promjer kruga u ovom slučaju iznosio je 360 ​​km, a predstavlja vrstu poremećaja koji nastaje u stratosferi ili mezosferi uslijed intenzivnog elektriciranja grmljavinskih oluja. Drugim riječima, kada elektromagnetski impulsi munje pogode ionosferu našeg planeta u njenim gornjim dijelovima, pojavljuje se crvena svjetlost.

Fotografiju možete vidjeti OVDJE.

Prvi put su snimljene 1990. godine, a razlog tome leži u činjenici da su vidljive uglavnom samo iz svemira. Stručnjaci tvrde da je nekoliko njih uhvaćeno objektivima NASA-inih kamera, ali da je ovo dosad najbolja slika sa Zemlje. I sve zahvaljujući snažnoj oluji koja je pogodila Anconu i proizvela snažne električne udarne valove...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 03:51