Njegova je uspješna znanstvena karijera, ovjenčana ovogodišnjom Nobelovom nagradom za ekonomiju, počela sa zdjelom indijskih oraščića. Točnije, u trenutku kad je tu zdjelu iz blagovaonice maknuo u kuhinju. Dok su sredinom 1970-ih godina studirali menadžment na Sveučilištu Rochester, nobelovac Richard Thaler i njegovi cimeri svaki bi dan prije večere pojeli zdjelu indijskih oraščića.
- Jeli smo, a večera bi počinjala za 20 minuta. Znali smo to, ali nismo mogli prestati s jelom. Ali, ja sam našao rješenje. Ako zdjela s oraščićima nije ispred vas, manje ste u iskušenju. Zapravo, ako se morate dići i prošetati do kuhinje, a kao student živio sam u velikoj kući u Rochesteru, onda ipak nećete pojesti toliko oraščića - prisjetio se nedavno Richard Thaler (72) kako je počeo svoja ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....