Znanost u prolazu

Znanstvenice ponovno izlaze na Cvjetni trg kako bi prolaznicima pričale o zanimljivim istraživanjima

Na manifestaciji Znanost u prolazu sudjeluje 14 znanstvenica

 Osobna Arhiva/
Manifestacija se održava treći put, a cilj je privući djevojčice i djevojke na bavljenje znanošću

Povodom Međunarodnog dana žena, u subotu se na Cvjetnom trgu u Zagrebu po treći put održava manifestacija Znanost u prolazu.

Cilj ove manifestacije je promocija žena u znanosti te poticanje djevojčica i djevojaka na bavljenje znanošću. Događanje Znanost u prolazu posebno je po tome što o svojim istraživanjima govore isključivo znanstvenice.

- Znanost u prolazu predstavlja novi koncept popularizacije znanosti u Hrvatskoj gdje znanstvenice izlaze iz svojih instituta i sveučilišta te u javnim prostorima približavaju znanost javnosti. Time djelujemo dvostruko: kroz dinamične rasprave potičemo zajedničko učenje i bolje povezivanje znanstvene zajednice s javnosti, čineći znanost dostupnijom i relevantnijom za svakodnevni život, a istovremeno promičemo žene u znanosti, potičući mlade djevojke da se odluče za znanstvene karijere – rekla nam je Inga Patarčić iz Max Delbrück Centra u Berlinu i glavna organizatorica događanja.

Događanje Znanost u prolazu organizira se u suradnji s udrugom Penkala, koja okuplja i spaja mlade hrvatske istraživače i tehnologe iz industrije i akademije, iz Hrvatske i inozemstva, ali i studente. U sklopu manifestacije od 11 do 13 i 30 sati o svojim istraživanjima govorit će 14 uspješnih znanstvenica: Mihaela Bobić Rasonja, Sunčica Bosak, Iva Brlek, Jelena Bujan, Renata Geld, Dajana Kučić Grgić, Anja Rakas, Kristina Potočki, Eda Jovičić, Antonija Matek, Sofia Shkunnikova, Barbara Topolovec, Tea Vasiljević i Kristina Vuković Đerfi. Znanstvenice će, također, odgovarati na pitanja prolaznika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:28