APOKALIPTIČNI SCENARIJ

Znanstvenici upozoravaju: Zaustavite globalno zatopljenje ili će nas uništiti vanzemaljci!

 FOLIOART/Bruce Emmett

Globalno zatopljenje kontroverzna je tema diljem planeta, ali i u svemiru, tvrde znanstvenici Sveučilišta Penn State u suradnji sa NASA-inim znanstvenikom Shawnom Domagal- Goldmanom .

Oni u svojoj studiji navode nekoliko scenarija susreta s vanzemaljcima, a u jednom od njih pretpostavljaju kako bi upravo zagrijavanje temperature planeta moglo dovesti do vanzemaljske invazije.

Kako scenarij navodi, vanzemaljska inteligencija kojoj je stalo do harmonije u svemiru možda ne bi imala previše razumijevanja za ljude i njihovu sposobnost razaranja jedinog planeta na kojem žive. Kako bi spriječila naše potencijalno širenje na ostale solarne sustave vanzemaljci bi, navodi studija, mogli problem riješiti prvotnim udarom i invazijom na Zemlju, što bi vrlo vjerojatno rezultiralo našim uništenjem.

Ovo je samo jedan od sličnih scenarija koji su navedeni u objavljenoj studiji koja detaljno opisuje prednosti i negativne posljedice susreta s vanzemaljskom inteligencijom.

Ni sami autori nisu sigurni u vjerojatnost ovog scenarija, ali upozoravaju kako je i najmanja mogućnost da se ostvari dovoljna da na trenutak zastanemo i 'procijenimo naše ekspanzionističke tendencije'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:55