MULTIFUNKCIONALNOST

ZUBNA PASTA NE SLUŽI SAMO ZA ČIŠĆENJE ZUBI Ovih 15 trikova natjerat će vas da za njom posegnete svako malo!

 Profimedia, Tetra Images

Svi mi koristimo zubnu pastu svakodnevno kako bi naši zubi bili zdravi i blještavo bijeli, no vjerojatno niste znali da ona ima puno širu uporabu: od ublažavanja boli uzrokovane ugrizom kukaca, uklanjanja mrlja od laka za nokte i čišćenje svjetala na automobilu... Ovi savjeti natjerat će vas da posegnete za pastom više od dva puta dnevno.

1. Za ovo ste već sigurno čuli: pastu za zube nanesite na akne. Ona će pomoći da se sasuše i da se upaljeno područje smiri. Nakon što ste oprali zube, malom količinom paste prekrijte akne, ostavite da se pasta osuši i potom isperite. Možete ju na licu ostaviti i preko noći, no ujutro kožu obavezno morate hidratizirati kako ne bi postala presuha.

2. Lak za nokte, posebice crvene i tamnije nijanse, znaju ostaviti nepoželjne tragove na noktima. Ako aceton ne može ukloniti mrlje, nanesite na njih pastu za zube i istrljajte četkicom.

3. Ako vas ugrize kukac, pasta za zube vam može pomoći otkloniti svrab i umanjiti oteklinu. Također, može ubrzati proces zacjeljivanja, piše Expert Home Tips, a prenosi Daily Mail.

4. Uz pomoć paste za zube možete se riješiti i mirisa koji se uvukao u vaše ruke prilikom kuhanja, a posebice ako ste rezali češnjak. U dlanove utrljajte pastu za zube, to bi trebalo ukloniti nepoželjne mirise, ali i očistiti vaše ruke.

5. Gumeni đon vaših tenisica može ponovno postati bijeli ukoliko ga operete četkicom i pastom za zube.

6. Ako želite očistiti srebrni nakit, stavite malu količinu zubne paste na staru četkicu i nježno istrljajte prljavštinu.

7. Zubnom pastom možete ispolirati i farove na automobilu. Nanesite pastu, a potom kružnim pokretima istrljajte papirnatim ručnikom.

8. Mnogi imaju ogrebotine na satovima i mobitelima, koje možete ublažiti ukoliko na oštećena mjesta nanesete malo paste i protrljate. Nakon toga, ogrebotine ćete jedva primijetiti.

9. Ako ste markerom pošarali pod, zid ili TV ekran, nanesite na to pastu za zube i istrljajte starom krpom. Mrlja bi trebala nestati.

10. Za one koji ne podnose neugodne mirise, a posebice za roditelje koji mijenjanju pelene: nanesite malo paste za zube ispod svake nosnice, to bi trebalo dobro kamuflirati grozan smrad.

11. Zubnom pastom možete ukloniti i ogrebotine s kožnih cipela. Nanesite malu količinu i nježno istrljajte krpom.

12. Ako pastu nanesete u tankom sloju pastu na masku za ronjenje i potom ju očistite, ne biste trebali imati problema s magljenjem.

13. Zubnom pastom možete očistiti i mrlje na rukama ili čelu nastale od boje za kosu.

14. Idući put ako vam malo paste padne u umivaonik, nemojte ju baciti, već ju iskoristite za čišćenje. Uzmite spužvicu i istrljajte umivaonik. Brzo će ga očistiti, a i ukloniti mirise iz sifona.

15. Ako imate bijelu tipkovnicu, znate da se vrlo brzo prlja. Iskopčajte ju, a potom na nju nanesite malu količinu paste za zube, te nježno protrljajte. Tipkovnica će u čas biti bjelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 07:04