OSNIVAČ AMAZONA

KAKO ŽIVOT NAJBOGATIJEG ČOVJEKA NA SVIJETU IZGLEDA U BROJKAMA Jeff Bezos u minuti zaradi triput više od radnika u godinu dana

 
Jeff Bezos
 Profimedia, TEMP Sipa Press

Trenutačno najbogatiji čovjek na svijetu, Jeff Bezos, prije nekoliko je dana postao još bogatiji. Bezos je, naime, osnivač i glavni direktor kompanije Amazon, čije su dionice prošli tjedan narasle za 12 posto, prenosi Bloomberg.

To znači da se Bezos, koji je vlasnik 12 posto udjela Amazona, u 15 minuta obogatio za 13,2 milijarde dolara. Time je prestigao i osnivača Microsofta, Billa Gatesa, s kojim se posljednje tri godine dana nateže za prvo mjesto na ljestvici najbogataša.

Uz Amazon, Bezos je vlasnik američkih novina The Washington Post i osnivač zrakoplovne tvrtke Blue Origin, koja razvija letjelice za komercijalno putovanje na Mjesec.

Diplomirao je na Princetonu, počeo raditi u tvrtki na Wall Streetu, ali je odlučio riskirati i osnovati svoju tvrtku. Dao je otkaz nakon nekoliko godina rada i s tadašnjom suprugom MacKenzie preselio se u Seattle, gdje je u garaži osnovao internetsku trgovinu Amazon.

Danas Amazon vrijedi više od bilijun dolara.

A evo kako život najbogatijeg čovjeka na svijetu izgleda u brojkama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:33