44. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije

 

AMBIENTA, 44. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, održat će se od 11. do 15. listopada na Zagrebačkom velesajmu.

Ambienta je sasvim nova, koncepcijski i komunikacijski redizajnirana priča o ideji, dizajnu, arhitekturi i hrvatskoj proizvodnji. Svojim sadržajem i dalje se pozicionira kao najvažniji poslovni događaj drvne industrije u Hrvatskoj.

U sedam paviljona Zagrebačkog velesajma sajam će biti prezentiran kroz tematske cjeline:

- AmbiDOM predstavlja sve vrste namještaja, kuhinja, kupaonica, parketa, vrata, prozora, dekora i doma
- AmbiPRO donosi materijale, opremu i strojeve
- AmbiENERGO predstavlja drvo u energetici
- DESIGN ZONA predstavlja novitete u industriji namještaja te nove trendove uređenja interijera

Design zona

Ambienta već drugu godinu za redom predstavlja dizajnersku izlagačku cjelinu pod nazivom DESIGN ZONE koja je smještena u paviljone 7 i 7a. Osim renomiranih domaćih i inozemnih proizvođača namještaja i tvrtki koje se bave projektiranjem i opremanjem interijera, zastupnika poznatih svjetskih dizajnerskih brandova, kao i dizajnerskih studija, u paviljonu 7a će se predstaviti i mladi, još nedovoljno afirmirani dizajneri u izlagačkoj cjelini Ambienta Box.

Prema objavljenom Pozivu za prijavu radova na AMBIENTA BOX, 13 autora dobilo je priliku prezentirati svoje radove i ideje. Posjetitelji će imati prilike vidjeti 25 prijavljenih prototipova – unikatnih proizvoda.

Unutar Design Zone će se predstaviti sveukupno 22 izlagača koji će prikazati svoje najnovije proizvode i serije proizvoda od kojih je dio nagrađen prestižnim svjetskim nagradama za dizajn poput Red Dot-a, IF Design Award-a, Interior Inovation Award-a, A'Design Award i ostalih nagrada. Neki od izlagača na Ambienti će po prvi puta premijerno hrvatskoj javnosti predstaviti svoja najnovija inovativna rješenja.

Prikazat će se raznolika paleta proizvoda, dostupna sada i na hrvatskom tržištu koja objedinjuje sve potrebe modernog čovjeka, a s ciljem stvaranja ugodnog prostora za život i rad, bez obzira radi li se o interijerima, eksterijerima ili pojedinim produktima koji korisnicima oplemenjuju prostor.

Renomirani proizvođači namještaja koji izlažu unutar Design Zone su: Adax, Dizz Concept, Drvona, Flo Contract/DI Čazma, Galeković design, Hrastico, Modul Contract, MS&WOOD, Noona, Stigo, Stolarija Knapić.

Profesionalni dizajneri i dizajnerski studiji: A1 FORMAT, Armano Linta, Tabushi, Zajednica za industrijski dizajna: Petra Bilić Križan (Dizajn Caffe); Vlatka Blakšić (HomeWork); Ivana Cvetković Lakoš (Ice studio); Jurica Huljev (Synthesis); Jelena Galeković (Galeković design); Ada Kezić (A1 Format); Davorin Kulaš; Jurica Mihovec (Woodsign-JM); Neven Kovačić (Redesign); Filip Despot, Tihana Taraba & Ivana Pavić (Grupa products); Domagoj Šarić (Bioinventa)

Opremanje interijera i eksterijera: Bokart, Borovac&Bence, Centar rasvjete, Klara gardening, Mondum, Petraform, Regeneracija Zabok

Igraonica za najmlađe, vrijedne nagrade i priznanja izlagačima

Sajam Ambienta brine i o najmlađim posjetiteljima. Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje Suvenir Arbor će, uz izlaganje proizvoda iz svog proizvodnog programa, omogućiti djeci da se igraju na njihovom izložbenom prostoru u igraonici „Arborko“.

Izdvajamo dodjelu renomiranih priznanja i nagrada izlagačima: Nagrada novinara za najbolji proizvod; DIZAJN PLUS - nagrada za dizajn te MOBIL OPTIMUM priznanja kvalitete najviše ocijenjenih proizvoda. U pratećem dijelu Salona izdvajamo tematske izložbe: MIKS - međunarodna izložba keramike i stakla; Izložba studentskih radova - Namještaj i opremanje prostora, Šumarski fakultet; te Izložba radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Glavna nagrada za posjetitelje je kuhinja po mjeri u vrijednosti 30.000 kn sponzora PRIMA - prijatelj mog doma. Ostale nagrade su električni kamin, blok kuhinja, tepisi …

Realizacija Ambiente 2017 na partnerskoj razini u izlagačkom, programskom i promotivnom segmentu obuhvaća intenzivnu suradnju s Gradom Zagrebom, Ministarstvom poljoprivrede, Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Šumarskim fakultetom, Hrvatskim šumama te sastavnicama Zagrebačkog holdinga.

Radno vrijeme je od 10 do 22 sati, a u petak i subotu do 20 sati.

Ulaznice su 30,00 kn i 20,00 kn za učenike, studente i umirovljenike.

Više informacija potražite na www.zv.hr/ambienta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2022 13:58