Jedna od najčešćih nesuglasica u vezama mladih parova javlja se kada je u pitanju kuhanje. Prepiranje oko toga tko će pripremiti ručak ili večeru ne iznenađuje pretjerano, posebice kada se radi o situaciji nakon napornog radnog dana. Sve što svi želimo jest doći doma, fino pojesti i lijepo odmoriti i opustiti se u svoja četiri zida.
Ali onda se postavlja to krucijalno pitanje – što danas jesti i tko će to pripremiti? On želi jedno, ona želi drugo, ali oboje jednostavno ne žele provesti dodatne sate u kuhinji dok se jelo ne pripremi. I iako ovo sve vjerojatno zvuči vrlo poznato, nema razloga za paniku i dodatno „potpaljivanje vatre“, vrhunski obrok se može pripremiti za tren uz FANT FANT FANTastične recepte!
Svi volimo okuse tradicionalnih jela, ali vremena baš i nemamo na pretek. Stoga je iz FANT kuhinje stigla idealna mogućnost pripreme najukusnijih obroka, bez pojačivača okusa koji će zadovoljiti baš svakog ljubitelja hrane. Donosimo vam tri idealna recepta koja može pripremiti svatko, a koji na najbolji način kombiniraju tradicionalnu kuhinju s modernim i urbanim odmakom!
Fant zapečeno povrće
Jelo koje je idealno za vegetarijance i ljubitelje mesa koji ne mogu odoljeti ukusnoj rapsodiji povrća. Fant donosi mješavinu koja će vaše zapečeno povrće podići na novu razinu okusa, a sve što vam je potrebno je 500 grama povrća po vašem odabiru, 100 ml vrhnja za kuhanje i 30 grama naribanog sira. Sadržaj vrećice Fanta isipajte u 250 ml vode i 100 ml vrhnja te lagano miješajte dok umak ne zavrije, a potom kuhajte jednu minutu. Zatim u pripremljenu namašćenu posudu za pečenje stavite prokuhano i ocijeđeno povrće te ga prelijte s pripremljenim umakom. Finalno, sve posipajte naribanim sirom. Jelo neka se priprema u pećnici na temperaturi od 200°C 30 minuta i klopa je spremna!
Fant piletina s gljivama u umaku od vrhnja
Jedno od jela koje su nam pripremale mame, a danas jednako FANTastično možete pripremiti i vi u manje od pola sata! Prvo piletinu narežite na kockice i popržite na ulju, a zatim dodajte gljive i nastavite pirjati dok tekućina ne ispari. Fant pomiješajte s 400 ml hladne vode i 100 ml vrhnja i zatim ga dodajte mesu i gljivama. Kad zavrije, kuhajte na laganoj vatri još pet minuta i zatim po želji dodajte tjesteninu i malo peršina kao dekoraciju. Gotovo!
Fant zapečena tjestenina s četiri vrste sira
Obožavate sir i ne znate trebate li odabrati parmezan, gaudu, chedar ili mozzarellu? Zašto ne uskladiti sve četiri vrste i uživati u najukusnijoj tjestenini za večeru? Sve što vam treba je FANT mješavina, a priprema je toliko lagana da je možete odraditi čak i ako ste prvi puta krenuli u pripremu hrane. Sadržaj FANT vrećice stavite u 800 ml mlake vode i 200 ml vrhnja. Zatim lagano miješajte dok umak ne zavrije i potom kuhajte jednu minutu. Pripremite posudu za pečenje u koju ćete staviti nekuhanu tjesteninu i prelijte je upravo pripremljenim umakom. Dodatno posipajte narezanim sirom te stavite peći na 200 °C na 30 minuta. Brzo, sočno i ukusno, FANTastično!
Dobar tek i uživajte sa svojom boljom polovicom. Bez svađanja.