ZLOČIN PROTIV OKOLIŠA

'AJMO GA RECIKLIRATI, DA VIDIMO KOLIKO ĆE SE PUTA OKRENUTI' Bacio hladnjak u provaliju: Nakon poteza policije ništa slično mu neće više pasti na pamet

 
 Španjolska civilna garda / TWITTER

Muškarcu koji se izrugivao nad idejom recikliranja tako što je u španjolskoj regiji Almeriji u provaliju bacio rabljeni hladnjak Španjolska je civilna garda naredila da bačeni hladnjak ima vlastitim snagama dohvatiti kako bi ga se moglo zbrinuti na primjeren način.

Civilna garda identificirala je muškarca nakon što se video njegova zagađivanja okoliša koji je snimljen u Almeriji proširio društvenim mrežama. CNN piše da su njegovi novinari vidjeli izvješće za medije u kojem piše da muškarac radi u trgovini s kućanskim aparatima.

Civilna ga je garda potom dopratila do mjesta gdje je bacio hladnjak te natjerala da ga pokupi i odnese na adekvatno odlagalište.

Sud će sada odlučiti o visini kazne za muškarca. Glasnogovornik Civilne garde rekao je za CNN da zagađivaču prijeti ili manja 'administrativna' kazna ili veća, ona za 'zločin protiv okoliša'.

Na originalnom videu koji je također objavila Civilna garda može se vidjeti i čuti kako snimatelj videa i bacač hladnjaka tijekom bacanja govore: "Recikliranje... idemo ga reciklirati!" i "Da vidimo koliko će se puta okrenuti".

Civilna garda istražuje i tvrtku za koju je radio muškarac koji je bacio hladnjak. Naime, inspekcijom je utvrđeno da je ta tvrtka u svojim prostorijama na neadekvatan način zbrinula 50 strojeva za pranje rublja.

Bacač hladnjaka nije identificiran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. veljača 2023 01:55