Aleksandra Grdić: Ne želim ga više vidjeti, izmasakrirao mi je oca!

BJELOVAR - Zlatko Škvarić, bivši dečko misice Aleksandre Grdić, zbog brutalnog napada na njezine roditelje i teškog ozljeđivanja njezina oca Željka u nedjelju u 22 sata priveden je dežurnoj istražnoj sutkinji Županijskog suda u Bjelovaru Dajani Barberić-Valentić.



- Tijekom ispitivanja nije imao odvjetnika, a cijelog se događaja ne sjeća - rekla nam je istražna sutkinja. Zlatku Škvariću određeno je zadržavanje na rok od 48 sati, jer postoji sumnja na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju. Razlozi za pritvor su i mogući utjecaj na svjedoke, mogućnost ponavljanja kaznenog djela i teške okolnosti pod kojima je počinio kazneno djelo.



A da je Zlatko Škvarić, najblaže rečeno, nagle ćudi, nije nikakva tajna niti novost. Virovitičani već godinama između sebe prepričavaju kako je probleme u vezi s bivšom Miss Hrvatske Aleksandrom Grdić nerijetko rješavao šakama. I policija je imala saznanja da tuče djevojku Aleksandru, ali je ona to u razgovoru s inspektorima opovrgavala.



Par se često znao bučno i žučno svađati na javnim mjestima u gradu, a navodni fizički obračuni događali su se ipak iza zatvorenih vrata, osim jednom prilikom kada je Škvarić pred lokalnim kafićem s Aleksandrom "razgovarao" ne samo šakama, nego čak i nogama! Upravo tu mnogi mještani i vide uzrok najnovijeg incidenta, brutalnog premlaćivanja Aleksandrinih roditelja, koji su svoju kćer, pričaju Virovitičani, nagovarali da ostavi Škvarića. Njemu se to, očito, nije svidjelo i odlučio ih je bejzbol-palicom i bokserom uvjeriti da su u krivu. Sama Aleksandra, inače, negira da je Škvarić ikada bio nasilan prema njoj.



- Znao je katkad podignuti glas na mene, ali to je to. Nikada me nije tukao, jer da je digao ruku na mene, odmah bih ga bila ostavila. S nama je gotovo, nikad više. Ne želim ga nikada više vidjeti i ponovno apeliram na policiju i medije da ga se ne pušta iz zatvora jer je sad valjda svima jasno za što je sve sposoban i na što je spreman. Izmasakrirao mi je oca! - rekla nam je potresena misica dan nakon što je Škvarić premlatio njezina oca.



Aleksandrinim roditeljima nije smetala samo agresivna narav njezina dečka, nego i Škvarićevi česti susreti s policijom zbog remećenja javnog reda i mira, kao i navodna povezanost s narkomiljeom. U tom kontekstu javnosti je najpoznatija afera Praxiten otprije nešto više od godinu dana.



Naime, nakon tučnjave u virovitičkom kafiću Luna u veljači prošle godine, Zlatko Škvarić bio je priveden u policijsku postaju zbog narušavanja javnog reda i mira. Međutim, u postaji je kod njega pronađena manja količina kokaina, za koji su kasnije i on i Aleksandra Grdić tvrdili da mu je podmetnut te su najavljivali tužbu protiv PU virovitičko-podravske.



Bilo kako bilo, policajci su potom zatražili nalog za pretres Aleksandrina automobila te su u njemu pronašli tablete Praxiten, koje se izdaju isključivo uz liječnički recept u slučajevima depresije, anksioznosti i slično. Aleksandra recept nije imala, rekla je da joj je tablete dao dečko Zlatko te da ih je povremeno uzimala kako bi lakše zaspala.



Mediji su za slučaj doznali mjesec dana kasnije i posvetili su mu ogromnu pozornost: prozvan je afera Praxiten, a Aleksandra je analogno tome postala Miss Praxiten, diskutiralo se o tome u televizijskim emisijama i komentiralo se u novinama.



U pokušaju kontrole štete bivša Miss Hrvatske aferu je preokrenula u autoironiju, poziranjem na javnim događajima s blisterima "praksića" u zubima. Ni nakon tog događaja Škvarićeva i Aleksandrina veza nije bila uzdrmana, barem gledano izvana. No, glasine o Škvarićevoj upletenosti u poslove s drogom postale su još češće, a Aleksandru se počelo spominjati u kontekstu navodnih (nikad potvrđenih) narkoorgija zagrebačke zlatne mladeži. Ona je to odlučno demantirala.






Nekada istaknuti član virovitičkog HSLS-a i otac bivše misice u nedjelju je hitno prebačen u osječku bolnicu zbog po život opasnih ozljeda koje mu je bejzbol palicom nanio Aleksandrin dečko Zlatko Škvarić (33), i to pred očima prolaznika i policije, koja je na kraju i odvojila podivljalog Škvarića od Aleksandrina oca.



- Zlatko je budala, ubio bi moga oca da ga policija nije uspjela zaustaviti. Srećom, on je sada u zatvoru u Bjelovaru ili gdje već -kratko je komentirala Aleksandra, jučer vidno uzrujana i na rubu plača, no nije bila raspoložena za opširnije komentiranje dramatičnog incidenta u kome je gotovo ostala bez oca.



Dežurni liječnik dr. Božidar Muršić, koji je u nedjelju operirao Aleksandrina oca, napominje kako je srećom hitnom operacijom utvrđeno da nema vitalnih ozljeda mozga, već samo manjih utisnuća na lubanji, pa će se Željko Grdić najvjerojatnije brzo oporaviti.



- Pacijent Grdić trenutačno je pod lijekovima protiv bolova, pa nije sposoban za pretjeranu komunikaciju, no vjerujemo da će za sedam dana biti otpušten iz bolnice - napomenuo je dr. Muršić.   

Hitna operacija spasila ga od smrti

Vidno uzrujana i uplakana, bivša Miss Hrvatske Aleksandra Grdić jučer je oko 13 sati u pratnji sestre, prijatelja i rodbine, ali bez majke Biserke koja je ostala u Virovitici, došla u posjet svom ocu Željku Grdiću (52), koji nakon teške operacije leži u sobi broj sedam jedinice intenzivne njege Odjela neurokirgije KB-a Osijek.





Miroslav Martinić;Ilija Matanović;N. Zekić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:42