PRIPREME RUKOMETAŠA

Balić diktira tempo treninga: Zašto igramo bez pravog faula? Nije ovo balet!

 Tea Cimaš/CROPIX

U prvi smo tren pomislili “ma nije moguće da će se crne slutnje ostvariti”. Upoznavanje hrvatskih rukometaša sa simpatičnom i šarenom dvoranom Copperbox u Olimpijskom parku počelo je - uzbunom za evakuaciju dvorane.

Srećom, radilo se o pogrešci koja je na manje od deset minuta prekinula zagrijavanje za trening-utakmicu protiv Islanda. Ali, nekima nije bilo svejedno.

Britanci su, očito, najozbiljnije shvatili prijetnje i redom se pokupili iz dvorane. Preglasan zvuk i iritantan glas, koji je nekoliko minuta inzistirao na evakuaciji, najviše je efekta polučio na njima. Ostale je, više-manje, zbunjivao i nervirao. Hrvatski rukometaši bili su opušteni kao i uvijek.

Igralo se 40 minuta

- Ma kakav strah, osjetili smo da je vježba. Samo ne znam zašto im je tako dugo trebalo da shvate o čemu se radi - rekao je Venio Losert koji je bez problema branio cijelo drugo poluvrijeme (igralo se 2 x 20 minuta).

Doslovce su ih molili da napuste teren na kojem su se zagrijavali za trening-utakmicu protiv Islanđana. Suparnici su bili brži, pa se od naših igrača već moglo čuti “predali se, predali”.

I dok su se nevoljko skupljali u kutu dvorane te pogledima međusobno pitali hoće li uistinu napustiti zgradu, volonteri i organizatori koji su već bili izvan zgrade počeli su se vraćati.

- Netko se zabunio, ispričavamo se.

Rastrčana Hrvatska vodila je tijekom cijele trening-utakmice i pobijedila 25-23 (Štrlek 5, Duvnjak, Ninčević 4…). Na crti su se izmjenjivali Vori i Gojun, a Balić je dizao ton igre u obrani motivacijskim porukama poput:

- Napravite faul, pa nije ovo balet!

Utakmicu je završio s poderanom majicom pa neka ljudi ne misle da na treninzima nije žestoko.

Hrvatski stjegonoša Losert istodobno se priprema i za olimpijski turnir i za svečano otvaranje.

- Pratit će me treneri, liječnici i fizioterapeuti, jedva čekam - najavio je Losert.

- Ozljeda je prošlost, bilo je važno da ne ubrza s povratkom. Zbog toga smo mu produljili terapiju za pet dana - objasnio je trener vratara Zdenko Zorko.

Što lakše u četvrtfinalu

Blaž Lacković je Islanđanima poslao jednu haubicu. Čuva se za važnije utakmice, prvo onih pet u šarenom Copper- boxu za 7200 gledatelja.

- Nikad nismo imali težu skupinu na velikom natjecanju, ali osjećaj je jako dobar jer nije bilo ozljeda. Cilj je da u četvrtfinalu igramo s najlakšim mogućim suparnikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:55