REAKCIJA

BAUK KAŽE DA JE GRABAR KITAROVIĆ SVOJOM KAMPANJOM SAMA POMOGLA POBJEDI ZORANA MILANOVIĆA 'Nisu ni njezini savjetnici odmogli par puta...'

Arsen Bauk
 Boris Kovačev / CROPIX

Predsjednik saborskog kluba SDP-a Arsen Bauk ocijenio je u ponedjeljak da je Kolinda Grabar-Kitarović sa svojim načinom vođenja kampanje dosta pridonijela pobjedi Zorana Milanovića na izborima za predsjednika države.

Bauk je, nakon svečanog prijema u povodu pravoslavnog Božića, ocijenio da je jučerašnji govor Grabar-Kitarović odudarao od njezinih prethodnih govora, ali i inače.

"Predsjednica je u ovoj kampanji imala toliko loših govora da je ovaj govor doista odudarao, ne samo u odnosu na te govore nego i inače. Bio je dobar, priznala je poraz, zaustavila je zviždanje u stožeru, što je i Zoran napravio. Ponudila je da pomogne u primopredaji, prema tome tu se nema što zamjeriti", istaknuo je.

Dodao je da se u kampanji, pak, imalo što zamjeriti stavovima i načinu prezentacije.

"Doduše, moj dojam je da je i pomogla nama sa svojim načinom vođenja kampanje, a nisu ni njezini savjetnici odmogli par puta, tako da je i ona dosta pridonijela dobrom rezultatu našeg kandidata", rekao je Bauk.

Očekuje da će kohabitacija Milanovića i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića biti u skladu s naglascima SDP-ovog kandidata u kampanji - normalna. Uvjeren je da problema neće biti "jer su ustavne ovlasti definirane, a razlike u stavovima i sada jasne, a ako postoje razlike u stavovima oko onoga što je zajednička ovlast premijera i predsjednika, morat će se dogovarati".

Nije želio komentirati hoće li biti problema što se tiče njihovih karaktera, izrazivši uvjerenje da je Zoran Milanović dovoljno iskusan i zreo političar i da će mu interes Hrvatske biti na prvom mjestu.

"I sam je priznao da je tvrdoglav za neke stvari, pa ćemo sad vidjeti kako će to funkcionirati na Pantovčaku", dodao je Bauk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:02