NEHUMANI ČIN

BEŠĆUTNI RODITELJI Surogat majka im rodila blizance. Jednoga su joj ostavili jer ima Downov sindrom

 Hope For Gammy

Surogat majka iz Tajlanda primila je više od 50.000 dolara humanitarne donacije za brigu o šestomjesečnoj bebi nakon što je par iz Australije otkrio kako jedno njihovo dijete ima Downov sindrom, te kako ga ne žele zadržati.

Australci su, naime, platili 21-godišnjoj Pattharamon Janbuai 11.700 dolara za bebu, no kad je rodila blizance, sa sobom su iz bolnice odveli samo djevojčicu.

Dječak Gammy, koji ima kongenitalnu srčanu manu i teško je bolestan, ostao je na brigu mladoj majci koja se bori da preživi.

Novac je putem online kampanje 'Hope For Gammy' prikupljen nakon što je dječakova tužna priča izašla u javnost i izazvala zgražanje na društvenim mrežama.

Kada su u četvrtom mjesecu trudnoće doznali da beba ima Downov sindrom, anonimni par kazao je djevojci da pobaci, no ona je to odbila jer je budistkinja i to je za nju bio veliki grijeh.

- Željela bih poručiti svim ženama s Tajlanda da se ne upuštaju u biznis surogat majki. Ne mislite samo na novac... ako nešto pođe po zlu, nitko vam neće pomoći, dijete će živjeti odbačeno od društva, a vi ćete morati preuzeti brigu o njemu - kazala je Janbua koja je pristala biti surogat majkom zbog financijskih problema, a sve je dogovoreno putem agencije.

Par je platio dodatnih 1673 dolara kad su u trećem mjesecu trudnoće čuli da Janbua nosi blizance.

Nakon rođenja, agent je uzeo djevojčicu i odveo je u Australiju, a 2341 dolara koliko joj je par dugovao nikad nije dobila.

Neplodni Australci nisu jedini ljudi koji putuju na Tajland kako bi im druge žene rodile djecu.

Ranije ove godine, 65 djece koju su začeli izraelski gay parovi, a rodile surogat majke s Tajlanda, 'zapelo' je na Tajlandu.

Te tvrdnje objavljene su u Facebook grupi 'Help Us Bring the Babies Home' ('Pomozite nam vratiti našu djecu kući').

Bebe navodno nisu puštali preko granice jer im izraelski ministar unutarnjih poslova Gideon Sa'ar nije htio dodijeliti izraelsko državljanstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 20:16