Bez Carevića protiv Kamen Ingrada

SPLIT - U Hajduku su "slučaj Carević" zaključili objašnjenjem da nikakav problem zapravo nije ni postojao, ali prema najavi trenera Ivana Pudara, može se zaključiti da Mario Carević ipak neće konkurirati za današnju prvenstvenu utakmicu s Kamen Ingradom na Poljudu (16.30 sati).



Razlog je lakša ozljeda (bol u mišiću) na koju se na zadnjem treningu potužio Carević. Pudar priznaje da nema praksu stavljati u igru načete igrače pa je spremno izdiktirao sastav bez Carevića.



(Foto: Duje Klarić)Hajdukov trener ionako ima silnih problema oko izbora udarne postave, jer su ozljede i kazne desetkovale njegovu momčad. Protiv Kamen Ingrada Splićani će tražiti pobjedu bez ijednog klasičnog napadača, Pudaru je na raspolaganju samo Bartolović, ali on nije izrazita "punta". Zato je morao posegnuti u juniorski inkubator, otkud je pozvao mladog napadača Čopa, sina nekadašnjega proslavljenog hajdukovca Davora Čopa.   



- Naravno da je naš imperativ - pobjeda. Kamen je u sličnoj situaciji kao i Cibalija, s kojom smo igrali u prošlom kolu, svaki bod im je velik kao kuća, a ja držim da Hajduk nema pravo više prosipati bodove. Tražit ću od svojih igrača da igraju sa što manje dodira, da pritisnemo Veličane na njihovu polovicu, da što prije riješimo utakmicu. Zanima me da od prve do zadnje minute držimo visok ritam igre. Ovo je utakmica koju jednostavno moramo dobiti, bez obzira na okolnosti i činjenicu da nam nedostaje pola momčadi.



Na popisu ozlijeđenih našao se i Rubil, a zbog isključenja u Vinkovcima Jelavić nema pravo nastupa. Pudar je najavio da će nakon duljeg razdoblja od prve minute zaigrati Marčić, i to na desnom boku umjesto Pelaića, a u tandemu će igrati Munhoz i Gabrić. U obrambeni red vraća se Živković.





Hajdukovi čelnici otvoreno su iskazivali želju da na ljeto na Poljud vrate reprezentativnog stopera Hrvoja Vejića, no on je produžio ugovor s ruskim prvoligašem Tomom iz Tomska na još godinu i pol dana.



(Foto: Paun Paunović)- S njim smo razgovarali, htjeli smo ga dovesti. Ako je Vejić dobio od Toma ugovor na 700 tisuća eura godišnje, mi nismo u mogućnosti parirati takvim uvjetima - komentirao je sportski direktor bijelih Tomislav Erceg.



Kad je o pojačanjima riječ, na Poljudu su se spominjala i druga poznata imena, od Igora Tudora preko Milana Rapaića do Dade Prše. Ima li oko te priče kakvih novosti?



- Što se tiče Tudora, on bi se za dva tjedna trebao priključiti treninzima Juventusa i njegova je želja da odigra nekoliko utakmica ove sezone. Tudor kakvog poznajemo, zdrav i potpuno spreman, predstavlja pojačanje za svaki klub, pa tako i za Juventus. Što se tiče ostalih igrača, ne skrivamo naše želje, a drugo je pitanje koliko je realno da se one i ostvare.

Hajduk se ne može nositi sa Rusima





VELIKA - S klupe poljudskog stadiona u susretu protiv Hajduka momčad Kamen Ingrada vodit će danas pomoćni trener Dalibor Bognar nakon što je dosadašnji kormilar veličkog broda Stjepan Čordaš odlučio reći "adio" uoči splitskog gostovanja. U potpapučkom taboru saznali su za odluku Čordaša tek iz novina te su još neposredno do odlaska za Split očekivali da Čordaš i službeno priopći svoju odluku, no u ovom trenutku na njihovoj vezi radi jedino gluhi telefon. Naznaku da bi mogao otići Čordaš je stidljivo napomenuo neposredno nakon subotnjih 0-6 protiv Zagreba vidno razočaran pristupom igre svoje momčadi, koja je umjesto da "grize" do posljednjeg daha sramno potonula.



- Nemam više volje jer je nevjerojatno da momčad koja se bori za goli život i prijeti joj ispadanje odigra protiv Zagreba tako loše i bezvoljno, bez kapi krvi. Potrošen sam i istrošen u nastojanju da motiviram ovu momčad i stoga smatram da je trenutno najbolje prepustiti trenersku klupu nekome tko će imati još toliko snage da izgura ovih posljednjih nekoliko kola - izjavio je Stjepan Čordaš, dodavši da nije bilo nikakvog sukoba s upravom.



Jedini su razlog ostavke neispunjena očekivanja samih nogometaša. Za to vrijeme je stanje u klubu i više nego teško.



- Čak je bio upitan i put za Split ali valjda ćemo izdržati do kraja - kratko je rekao Dalibor Bognar koji će sa predstavnicima kluba u četvrtak ostati u Zagrebu gdje se trebaju sastati s nekolicinom slavonskih saborskih zastupnika kako bi se pokušalo iznaći bar dva do tri sponzora koji bi pomogli da Kamen časno završi ovu sezonu. (Kazimir Balog)

Čordaš napustio klupu uoči odlaska u Split



Alen Orlić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 13:38