MIRKO FODOR

Bez obzira na ludi ritam, uživam u svom poslu. Vrijeme je za Zlatni studio

Uživa raditi ‘Dobro jutro, Hrvatska’ i ‘ Volim Hrvatsku’ a s konkurentom Šapitom uživa u košarci
 CROPIX

Omiljeno TV lice Mirko Fodor slovi za voditelja koji će se snaći baš u svakoj situaciji. Majstor je improvizacije i svaki događaj začinit će dosjetkom, nasmijati gledatelje te svakom prilogu dati svoj prepoznatljiv pečat. Stoga ne treba čuditi što se u konkurenciji Zlatnog Studija za voditelja godine našao i ovaj put, a po broju nominacija u samom je vrhu.

- Bilo bi dobro da konačno dobijem i nagradu. Moram reći da ste me ugodno iznenadili, sretan sam što sam opet nominiran, a čast je uopće se i naći među takvom konkurencijom. Posebno me veseli što je sa mnom u kategoriji i kolega Marko Šapit, s kojim katkad igram košarku za HRT. Košarku s istom ekipom igram već 30 godina i izdržimo na dva koša, iako smo gospoda u pristojnim godinama - kaže Fodor.

Doček nogometaša

Za voditelja je ova godina bila izvrsna i u poslovnom i u privatnom smislu te je u njoj, kaže, stvarno uživao.

- Uživam raditi “Dobro jutro, Hrvatska” i “Volim Hrvatsku”, koju bez obzira na to što snimamo od 9 do 21, s guštom radim. Treba se tu smiješiti, koordinirati, hopsati. Bilo je fantastično raditi i doček srebrnih nogometaša i zlatnih tenisača.

Tijekom karijere vodio je brojne dočeke sportaša na središnjem zagrebačkom trgu, od brončanih nogometaša 1998., obitelji Kostelić, koja se okitila brojnim medaljama na OI, i rukometaša do vaterpolista, no priznaje kako mu je doček nogometaša iz Rusije bio jedan od najnapornijih poslova u više od 30 godina karijere jer je trajao 12 sati na plus 40 stupnjeva. Ipak, odradio ga je vrhunski.

Emisija karijere

Najdraža emisija karijere mu je “Bravo”, koja se emitirala 90-ih godina.

- Išli smo s emisijom nakon rata, 1995., izravno iz Drniša koji je dva mjeseca ranije bio oslobođen. Bila je to televizija uživo iz zabavnog programa tijekom koje smo napravili cijeli serijal, ali ta emisija mi je bila najupečatljivija. Od ljudi koji su živjeli u stresu i progonstvu primljeni smo savršeno i barem ih nakratko vratili u život - prisjeća se voditelj.

- I “Dobro jutro, Hrvatska” često je improvizacija. To je ipak tri i pol sata uživo, a ponekad pukne veza sa Splitom i treba se snaći, nasmijati ljude, biti zabavan - otkriva Fodor.

ZA NOMINIRANE U SVIM KATEGORIJAMA NAGRADE 'ZLATNI STUDIO' GLASAJTE OVDJE!

Okušao se i kao voditelj kulinarskih showova, no tvrdi, nije se udebljao.

- Snimali bismo po tri emisije “U istom loncu” zaredom. Čitav dan jedeš i piješ, izmijeni se 20 gostiju, no čitavo vrijeme skačem, pa sam uspio čak i smršaviti te uredno nakon snimanja doći doma gladan - napominje voditelj.

U voditeljskom tandemu našao se s brojnim kolegicama, a gotovo 30 godina bio je nerazdvojan par s Karmelom Vukov-Colić. Odlično se dopunjuje i s Danielom Trbović i Ljiljanom Vinković, no otkriva da ima posebnog favorita.

- Najdraža i najzgodnija partnerica s kojom sam radio show “Studio 10” zove se Duško Ćurlić - smije se Fodor.

Slobodno vrijeme u njegovu slučaju ima posebno značenje.

- Volim putovati, provoditi vrijeme s obitelji. No, godišnji odmor od mjesec dana ne bih mogao izdržati, a prvih deset godina karijere nisam ga niti uzimao - objašnjava Fodor.

Kad su nominacije u pitanju, za svoje obožavatelje ima tek kratku poruku: “Glasajte za mene i ne izlazite protiv mene u žutim prslucima!”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 19:17