Biljana Mančić nova Miss Universe

OPATIJA - Nova Miss Universe Hrvatske je devetnaestogodišnja Splićanka Biljana Mančić. Prva pratilja je Monika Mušković, a druga je Anamarija Vučičević, odlučio je večeras žiri u dvorani hotela Kvarner u Opatiji.



U suradnji s portalom Jutarnji.hr posjetitelji portala mogli su izabrati i Miss Interneta, a titulu je ponijela Sanja Štambuk iz Zagreba. Nova Miss Universea dobila je u trajno vlasništvo Mitsubishi Colt 1.5 u koji je odmah sjela.

TKO SU TRI POBJEDNICE MISS UNIVERSEA:

BILJANA MANČIĆ, Split, 19 godina



Odlično govori makedonski, vrlo dobro engleski, a služi se i njemačkim jezikom. Studira na American College of Management and Technology u Dubrovniku. Već 13 godina bavi se plesom, a slobodno vrijeme provodi plivajući i rolanjem.

 

 





PRVA PRATILJA:



MONIKA MUŠKOVIĆ, Poreč, 18 godina



Odlično govori talijanski, vrlo dobro engleski jezik, a dobro se služi njemačkim. Učenica je Opće gimnazije Mate Balota u Poreču nakon koje želi upisati pravo. Slobodno vrijeme provodi u dugim šetnjama, plivanjem i druženjem s prijateljicama.











DRUGA PRATILJA:

ANAMARIJA VUČIČEVIĆ, Petrinja, 18 godina



Vrlo dobro govori engleski jezik. Učenica je Opće gimnazije u Petrinji, a jednoga dana bi željela raditi kao stomatolog. U slobodno vrijeme uživa u šetnji s prijateljicama, a ponekad ode i na aerobic.

MISS UNIVERSE:



Posljednji put kao Miss Universe prije proglašenja nove pobjednice pozornicom je prošetala Jelena Glišić.



Pobjednica izbora magazina Glorie za natjecateljicu s najviše stila je Buga Begić iz Zagreba. Lentu je Bugi predala kolumnistica Glorie Marija Cvitanović.

BUGA BEGIĆ, Zagreb, 25 godina



Odlično govori engleski, a dobro njemački jezik. Studira na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U slobodno vrijeme slika, povremeno ide na tajlandski boks ili pak proučava kukce. Djetinjstvo su joj obilježila kazališta, muzeji, kućni ljubimci i prijatelji.





Lentu pobjednici izbora Miss Interneta, Sanji Štambuk, predao je glavnik urednik portala Jutarnji.hr Tomislav Krasnec. Sanja je dobila 45,85 posto glasova čitatelja portala. Ukupno je za Miss Interneta glasovalo 10.173 posjetitelja.







Kao favoritkinja za pobjedu tijekom cijelog dana u hotelu Kvarner slovila je Matea Župan iz Rijeke, ali sve je ipak, kako se pokazalo, ovisilo o glasovima žirija i gledatelja. Tko ima najviše elengancije i stila u večernjim haljinama, moglo se vidjeti na pozornici hotela gdje su izašle sve finalistice.



Najboljih deset finalistica izašle su i uz glazbenu pratnju obučene u kupaće kostime Pletix, a prisutne u hotelu Kvarner zabavljala je pjevačica Lana Jurčević i grupa Femminem. Natjecateljice su na pozornicu izašle i u casual odjeći uz glasan pljesak prisutnih.



Voditelji programa izbora bili su Tanja Tušek i Mario Sedmak. Poseban gost na izboru večeras je bio slavni talijanski kreator cipela Gimmi Baldinini.



Izbor Miss Universe Hrvatske prvi se put održao 1997. godine, kada je pobijedila Kristina Čerina iz Splita. Taj izbor će svakako biti zapamćen u Hrvatskoj po novinama koje su uvedene u sustav ocjenjivanja - to je jedini izbor ljepote u Hrvatskoj koji ima elektroničsko, tj. kompjutersko glasanje, ali svakako i po posebnoj gošći večeri - gospođi Ivani Trump. 

Nositeljice titule Miss Universe Hrvatske:

1997. Kristina Čerina, Split

1998. Ivana Gržetić, Dubrovnik

1999. Marijana Kužina, Šibenik

2000. Renata Lovrinčević, Split

2001. Maja Cecić-Vidoš, Rijeka

2002. Ivana Paris, Pazin

2003. Ivana Delač, Rijeka

2004. Mirjana Rupčić

2005. Jelena Glišić



ISPRAVAK: Nedoumice oko vremena objave koje se prikazivalo iznad teksta



Sanjin Španović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:39