DRAMATIČAN VIDEO

BITKA DO SMRTI, OSA PUTARICA I GOLEMA TARANTULA U EPSKOJ BORBI UHVAĆENOJ KAMEROM Prvo ju paralizirala, a onda i ubila: Na njemu će sada izleći jajašca

 
 Screenshot

Epska borba između divovske tarantule i ose putarice (Pompilidae) uhvaćena je kamerom u arizonskoj pustinji Sonora. Osa specijalizirana za lov na tarantule nekoliko je puta zaredom ubola svoj plijen, a onda ga ostavila paraliziranog i potpuno nemoćnog.

Karen i Matthew Perry iz Tuscona jeziv prizor ugledali su dok su putovali kroz pustinju sa svojom djecom Cash i Cadence.

Video su odlučili snimiti kada se njihov devetogodišnji sin približio da pogleda dramatičnu bitku.

- Osa putarica je pokušavala paralizirati tarantulu kako bi ga mogla odvući u svoje gnijezdo i izleći na njemu jajašca - objasnio je Cash.

- Kad se ličinke izlegu hrane se tarantulom sve dok ne odrastu, za što im treba oko mjesec dana. Nije me bilo strah da bi me osa mogla paralizirati jer je bila toliko usredotočena na pauka da sam znao da me neće ubosti - kazao je impresionirani dječak koji je nakon snimljene scene sve proučio.

- Ove ose ubost će te samo ako se osjete ugroženima. Iako ljude ne mogu ubiti, njezin ubod drugi je najbolniji u svijetu insekata. Tarantule su pak, naspram njima, jako nježne - objasnio je Cash koji je nakon što je silno uzbuđen što je bio sretnik koji je imao prilike gledati inače uobičajenu borbu u svijetu divljine - uživo.

7YXNHTdKTMs

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:11