ZEMLJA NEZAPOSLENIH

BIZARAN SLUČAJ U ZADRU Na predavanju 'Kako do posla u Europskoj Uniji' pojavila se samo jedna osoba

Slavonski Brod 301109.U Brodsko posavskoj zupaniji ima 14902 nezaposlena sto je 20% vise nego u istom periodu prosle godine.Vecina ih misli da nece naci zaposlenje preko biroa za zaposljavanje.Na slici biro za zaposljavanje. Foto: Danijel Soldo / CROPIX
 Danijel Soldo / CROPIX

Na predavanje 'Kako do posla u EU?' organizirano u Gradskoj knjižnici Zadar na kojem je govorila ugledna ekonomistica s radim iskustvom iz Belgije i Njemačke - pjavila se samo jedna osoba, piše Zadarski list.

Tako je dr. Nora Straehle samo toj jednoj osobi objasnila kako doći do posla u EU, temeljeći savjete na svom osobnom iskustvu. Nevjerojatan je to podatak, obzirom na visdoku stopu nezaposlenosti u Hravstakoj.

'Primjerice, u Austriji kvalificirano medicinsko osoblje može odmah dobiti radnu dozvolu kao i sezonski radnici u turizmu i poljoprivredi, u Francuskoj je na listi 291 deficitarno zanimanje (frizeri, ribari, mesari..), dok Italija prima umjetnike, visokokvalificirane radnike, kućne pomoćnice, sezonske poljoprivredne i turističko-hotelijerske radnike i znanstvenike. Njemačka prima mlade na dvogodišnje naukovanje...', otkrila je, pored ostalog, Straehle.

Također, ugledna gošća jednom je čovjeku otkrila i kako se točno treba napisati molba za posao u EU, precizirajući točno na koji način pisati molbu za EU institucije, velike korporacije ili male tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:14