SPASIO JU MJESNI VATROGASAC

BLISKI SUSRET S KRALJEVSKIM PITONOM Ušao u poštu, ispuzao iz paketa i očešao se o poštaricu! Žena se jedva oporavila od šoka

Kraljevski piton tako se naziva u Europi, a u Americi je poznat pod nazivom "ball" piton
 Cropix

STRASBOURG - Poštanska službenica u malom francuskom selu jedva se oporavila od užasa nakon bliskog susreta s dobrućudnim pitonom, koji je tiho ispuzao iz jednog paketa i "očešao" se o nju.

Službenica je bila sama u poštanskom uredu u selu Blenod-les-Pont-a-Mousson u blizini Nancya u istočnoj Francuskoj , kada je osjetila "ledeni zagrljaj" metar dugog pitona i počela vrištati.

Spasio ju je mjesni vatrogasac koji je uhvatio odbjeglog reptila i otkrio još jednog u istom paketu. Veterinar je zmije identificirao kao primjerke kraljevskog pitona, nakon čega su donirane obližnjem zoološkom vrtu.

Kraljevski piton tako se naziva u Europi, a u Americi je poznat pod nazivom "ball" piton, jer se sklupča poput lopte kada se osjeća ugroženim, pri čemu se glava nalazi u centru klupka. Ti pitoni su znatiželjne i dobroćudne životinje, a mogu narasti između jednog i jednog i pol metra.

Kraljevski pitoni nisu opasni, a izgledaju vrlo impresivno , rekao je službenik ZOO-a. Vrlo su popularni među ljubiteljima zmija koji ih vole držati kao kućne ljubimce, ali također su i zaštićena vrsta zbog čega njihovi vlasnici moraju imati dozvole u kojima se jamči da pitoni nisu uhvaćeni u divljini.

Carinski službenici upali su u stan pošiljatelja paketa, ali tamo nisu pronašli potrebne dozvole nego još dvije zmije i prepariranog kajmana i kornjaču, koje je vlasnik pokušao prodati putem interneta.

Poštanski ured naglasio je da njegova pravila vrlo jasno zabranjuju slanje pošiljki sa životinjama, živim ili mrtvim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 14:23