ONI DOLAZE

Britanski fizičari upozoravaju vladu: Budite spremni, još ovo stoljeće imat ćemo bliski susret s izvanzemaljcima!

 Uforeview

Vodeći britanski fizičaru upozorili su vladu kako ćemo se u manje od sto godina ostvariti kontakt s izvanzemaljcima, te da na to trebaju biti spremni.

- Mislim da ćemo otkriti život negdje drugdje, neku inteligentnu vrstu, i to u narednom stoljeću - rekla je Jocelyn Bell Burnell na konferenciji Euroscience Open Forum u Dublinu, te dodala kako će vanzemaljski život najvjerojatnije pronaći na stjenovitim planetima čija atmosfera sadrži ugljični dioksid i ozon.

- Postavlja se pitanje komu prvome reći? Novinarima, premijeru ili Papi? Već sada moramo početi o tome razmišljati - rekla je Jocelyn Bell Burnell.

Kako god bilo, ako i otkrijemo vanzemaljski oblik života, vjerojatno će trebati desetljeća kako bi s njima mogli uspostaviti kontakt sa Zemlje putem radija ili lasera. Ništa ne putuje brže od svjetlosti, pa bi samo konverzacija u jednom smjeru mogla trajati od 50 do 100 godina - rekla je profesorica sa sveučilišta Oxford.

Prethodno istraživanje pokazalo je da gotovo polovica Britanaca vjeruje u 'male zelene'. U istraživanju je sudjelovalo više od 2000 ljudi, a ustanovilo se da njih čak 44 posto vjeruje da vanzemaljski oblik života postoji. Više od trećine kazalo je kako bi trebali biti aktivniji u traženju i istvarivanju kontakta s izvanzemaljcima.

Znanstvenici su podijeljeni u razmišljanjima. Neki smaraju da našu prisutnost na Zemlji ne bi trebali dijeliti s ostalim stanovnicima drugih planeta, jer bi onda mogli biti pod rizikom od njihove invazije što bi moglo voditi kraju života na Zemlji.

Dvoje i oko tehnologije koju izvanzemaljci imaju i je li moguće da nas posjete te kažu kako bi naša obrana bila sve nego korisna.

I Stephen Hawking je upozorio da bi vanzemaljci mogli napasti Zemlju zbog resursa. - Samo trebamo pogledati ljudsku vrstu i vidjeti kako se jedan inteligentan život može razviti u nešto što ne želimo upoznati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:52