ZAMJENIK ŠEFA HDZ-a

BRKIĆ ČESTITAO MILANOVIĆU, ALI I PROGOVORIO O SVOJOJ BUDUĆNOSTI U STRANCI 'Nisam rođen ni da budem zamjenik predsjednika HDZ-a, ni predsjednik HDZ-a'

 
Milijan Brkić
 Tomislav Krišto / CROPIX

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić čestitao je u nedjelju navečer SDP-ovom predsjedničkom kandidatu Zoranu Milanoviću na pobjedi i ustvrdio da HDZ unutar sebe treba postaviti pitanje jesu li politike koje vodi bile dobre te izvući pouku iz poruke koju si mu birači poslali.

"Zahvaljujem svim državljanima Hrvatske, svim Hrvaticama i Hvatima koji su izašli u na izbore bilo u Hrvatskoj, bilo u BiH, bilo u iseljeništvu. Gospodin Milanović je pobijedio, ja mu zaista iskreno čestitam na toj pobjedi i nadam se da će raditi u dobrom smjeru, za dobro našeg naroda i naše zemlje", rekao je Brkić novinarima nakon što je postalo jasno da je kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović izgubila na predsjedničkim izborima.

"Hrvatski narod je poslao poruku. Građani imaju pravo prekrižiti listić i zaokružiti bilo kojeg kandidata i to treba poštivati", odgovorio je na pitanje kako komentira ocjenu voditelja kampanje Ivana Anušića, koji je ukazao na problem velikog broja nevažećih listića.

Brkić dodaje da si HDZ mora postaviti pitanje jesu li bile dobre politike koje je stranka vodila. "Jesmo li kao političari bili dovoljno ponizni, skromni, dostupni čovjeku, jesmo li slušali čovjeka i gledali njegove probleme. I na temelju toga izvući određene pouke iz ovih izbora, dobro proanalizirati rezultate i nakon toga povući određene poteze što se tiče stranke", rekao je.

Na pitanje o njegovoj budućnosti u HDZ-u rekao je:

- Ja sam se dosad kandidirao na određene dužnosti unutar HDZ-a i svaki put sam pobijedio. I sada ću se sigurno kandidirati na neku od pozicija i na koju god da se kandidiram, pobijedit ću. Nisam rođen ni da budem zamjenik predsjednika HDZ-a, ni predsjednik HDZ-a, nego da služim hrvatskom narodu - rekao je.

Tko je kriv zbog ovog poraza? - pitao je novinar Brkića.

 - Uz dužno poštovanje o tome ne bi htio komentirati sada - zaključio je Brkić koji nije želio jasno reći hoće li se kandidirati za predsjednika HDZ-a, ili neće.

Na pitanje je li za rezultat kriva i HDZ-ova kandidatkinja, Brkić ponavlja da je narod birao te da se svi koji sudjelovali, prvenstveno kandidati, kao i stranke koje su podržavale kandidate, moraju rezultate analizirati i iz toga izvući pouku.

Brkić se ne slaže se ocjenom glavnog tajnika Gordana Jandrokovića da je kampanja Grabar-Kitarović išla previše udesno.

"Ne bih se s time složio. Imali smo centrističku kampanju za europske izbore pa smo dobili 23 posto. Sad smo imali desnu kampanju pa smo dobili 48 posto. Dakle, vidimo što birači i simpatizeri HDZ-a podržavaju. HDZ je stranka desnog centra, nikakve ekstremne desnice, ali isto tako nije stranka centra i od centra lijevo. Dakle, hrvatski birači su poslali poruku i mislim da će svatko tko je korektan iz toga izvući pouku", rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2021 09:10