KAMPANJA

BRKIĆ NIJE JEDINO POJAČANJE U KOLINDINOM STOŽERU Doznajemo koje je još zvučno ime ušlo u njezin najuži tim uoči drugog izbornog kruga

 
Kolinda Grabar-Kitarović
 Robert Fajt / CROPIX

- Ulazimo u petu brzinu - poručuju iz stožera Kolinde Grabar-Kitarović u čijoj je ekipi angažirano pet novih članova, od kojih su najistaknutiji Milijan Brkić te kao vanjski suradnik Zoran Tomić, dekan mostarskog Filozofskog fakulteta, koji je i prije surađivao s HDZ-om.

Te odluke donesene su prekjučer na sastanku stožera predsjedničke kandidatkinje vladajuće stranke, Kolinde Grabar-Kitarović, ali zamjenik predsjednika HDZ-a Brkić jučer na tu temu nije želio davati nikakve izjave.

- Obratite se glasnogovorniku stožera - uputio nas je. Brkić je, kažu u stožeru, i dosad bio angažiran, ali sada je, naime, dobio i formalno zaduženje, a to je koordinacija na terenu Hrvatske, Bosne i Hercegovine te dijaspore.

Digitalni dio

- Ekipa u stožeru pojačana je sa šest novih ljudi, a najistaknutiji od njih su Brkić i Tomić, ostali su manje poznati ljudi široj javnosti, koji će uglavnom biti aktivni u digitalnom dijelu - govori nam izvor iz stožera Grabar-Kitarović.

Kolinda Grabar-Kitarović jučer se družila s građanima u Karlovcu, sljedećih dana planira posjetiti još neke gradove, ali u njima neće održavati skupove, nego će se samo družiti s građanima.

- Ići će se sve do Splita, a ideja je da obiđe mjesta u kojima prije nije bila - kaže naš sugovornik te dodaje da će se sada u kampanji svi morati angažirati. Odluka gdje će se održati prvo sučeljavanje još, kaže, nije donesena. Sugovornik je to izjavio prije nego što je iz stožera RTL-u stigla potvrda da će Grabar-Kitarović doći na sučeljavanje u organizaciji te televizije u ponedjeljak.

- Imamo pozive za četiri sučeljavanja, ali nećemo ići baš na sva četiri, bit će dva, najviše tri - kaže naš izvor, koji ističe da je dr. Tomić novo, ali opet staro lice u ekipi jer je i prije je surađivao s HDZ-om u kampanjama, a podsjetimo da je bio i autor HDZ-ove izborne strategije za pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović na prošlim izborima. U HDZ-u su tada objasnili da nije neobično da je HDZ strategiju naručio od mostarskog profesora Zorana Tomića s obzirom na to da sa strankom redovito surađuje. Svojedobno je Tomić bio glavni čovjek za odnose s javnošću bivšem predsjedniku HDZ-a BiH Anti Jelaviću.

Svi su uključeni

Tomić je rođen 1966. godine u Radišićima, iz kojih potječe i Brkić. U Mostaru je diplomirao na Pravnom fakultetu, a magistrirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Doktorat je obranio u Sarajevu. Bio je pomoćnik rektora Sveučilišta u Mostaru i prodekan za znanost, a voditelj je i poslijediplomskog specijalističkog studija odnosa s javnošću. U svibnju 2013. godine Tomić je izabran za dekana.

Split, 161116.
Zoran Tomic, redoviti profesor na Sveucilistu u Mostaru.
Foto: Paun Paunovic / CROPIX
Paun Paunovic / CROPIX
Zoran Tomić

Premijer Andrej Plenković jučer je pojasnio da je Milijan Brkić dio ekipe koja radi na izborima godinama te da ga ne treba isticati kao pojedinca.

- Svi su uključeni u kampanju, HDZ ima mnogo jakih aduta i svi trebaju biti angažirani. Milijan Brkić radit će, između ostaloga, na motivaciji birača u BiH i dijaspori - dodao je Plenković.

Ni ministar Oleg Butković nije htio dati na posebnoj važnosti uključivanju Brkića u kampanju kandidatkinje Grabar-Kitarović, pa je pitao čemu mistifikacija javnosti oko njegova angažmana kada je taj posao radio i na prošlim izborima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 22:51