BITKA ZA PANTOVČAK

BUTKOVIĆ O CULEJEVOJ 'IZDAJI' I POTPORI ŠKORI 'To se ne radi tri dana prije izbora, to nije ljudski korektno'

Oleg Butković
 Robert Fajt / CROPIX

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u srijedu je bio gost "Dnevnika" na N1 televiziji.

Upitan o potpori ličko-senjskog župana Darka Milinovića, Butković je rekao: "Ja gospodina Milinovića poznajem jako dugo, ne sumnjam u njegovu potporu. Lika, kao i uvijek, diše domoljubno i diše za predsjednicu".

Oleg Butković snažno je na predizbornom skupu u Gospiću kritizirao Zorana Milanovića.

- Nisam se obrušio, rekao sam ono što su činjenice - da je on bio premijer i da je njegova Vlada bila dobra, on bi pobijedio na izborima. On je politički gubitnik - izjavio je Butković.

Osvrnuo se i na podršku Steve Culeja Miroslavu Škori.

- Osobno smatram da se to tri dana prije izbora ne radi, to nije ljudski korektno. No ne ulazim u tu odluku koju je donio - rekao je i dodao kako nije vrijeme za eventualno izbacivanje Culeja iz stranke.

- Nije sad vrijeme za obračune u stranci, nije vrijeme za takve stvari - istaknuo je za N1. O tome hoće li se to dogoditi raspravljat će stranačka tijela, rekao je Butković.

- Pustimo sad to, okrenimo se prvom izbornom krugu. Izbori će biti napeti, iako ja vjerujem da će naša kandidatkinja pobijediti već u prvom krugu - izjavio je.

Predsjedničin nastup na sučeljavanju na HRT-u smatra izuzetno dobrim. "To nije ocjena samo nas u stranci, to su rekli i politički analitičari. Nažalost, vidjeli smo da ima ljudi koji su se kandidirali, a da za to nisu kompetentni - rekao je i poručio kako je "Miroslav Škoro bio loš".

O situaciji u HDZ-u pak kaže: "Ne možemo svi jednako razmišljati u stranci. U stranci je uvijek bilo i bit će različitih razmišljanja. Dužnost svakog člana je da da potporu našoj kandidatkinji. Mi vodimo i hrvatsku Vladu, imamo predsjednicu države, imamo 12 župana i većinu gradova i općina".

Zaključno je rekao kako nema nikakve informacije o eventualnim prijevremenim parlamentarnim izborima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 07:06