Ceca priznala da je Šiptar tražio da ga skriva

BEOGRAD - Svetlana Ceca Ražnatović, srbijanska folk-pjevačica i udovica Željka Ražnatovića Arkana, priznala je specijalnom tužitelju za organizirani kriminal da je jedan od vođa zemunskog klana, Dušan Spasojević Šiptar, nekoliko dana prije atentata na Zorana Đinđića od nje tražio da mu osigura alibi.



Iskaz koji je srpska folk-diva dala tijekom akcije Sablja, odnosno nakon privođenja u toj akciji, tijekom koje je provela 121 dan u pritvoru, jučer je objavio tjednik NIN. Ceca je tada specijalnom tužitelju Jovanu Prijiću priznala da je šefove zemunskog klana upoznala preko Milorada Ulemeka Legije i da je s njima bila u prijateljskim odnosima.



Kako je Ceca objasnila, početkom veljače 2003. tijekom prijateljske utakmice njezina kluba Obilić u Žitorađi (njezinu rodnom mjestu) pozvao ju je Šiptar i zatražio da se odmah nađu u dvorištu kluba. Šiptar je Ceci najavio kako će se uskoro dogoditi nešto strašno, da ga Čume tereti za 50 ubojstava i drugo te da ga "onaj" (mislio na Đinđića) strašno pritišće te da ih sve hoće uhititi i uništiti.



Ceca je tužitelju objasnila kako je tad shvatila da misli na premijera Đinđića, a Šiptar ju je pitao da li nakon toga može brzo doći do njezine kuće i može li mu ona dati alibi. U svom iskazu Svetlana Ražanatović je dodala da se je pokušala izvući s objašnjenjem da u kući živi s djecom. U suštini sam mu odgovorila da to ne dolazi u obzir, ali je on rekao da se ništa ne brinem, izjavila je Ceca Ražnatović.



Prema njezinim tvrdnjama, taj je njihov susret trajao oko pet-šest minuta, a ona je nakon toga bila uplašena jer joj je postalo jasno što se može dogoditi. Među ostalim, objasnila je i način na koji se s njim upoznala preko Milorada Ulemeka Legije te kako je od Šiptara u dva navrata pozajmila po 100.000 eura kad je bila u financijskim problemima. Taj mu je novac uredno vratila, čime je njihovo prijateljstvo i povjerenje učvršćeno.



Srbijanski novinari nisu uspjeli doći do Arkanove udovice jer se nalazi na odmoru u Urugvaju, no tabloid Press prenosi njezinu izjavu u kojoj ona negira da je Šiptar od nje tražio takvo što, odnosno kazala je da je dio iskaza netočan. "Dušan Spasojević u mojoj prisutnosti nikada nije spomenuo ime Zorana Đinđića. Lažu, skotovi, nisam surađivala s mafijom", izjavila je Ceca Pressu.



Miroslav Kuskunović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:46