U KOLEKCIJI ISUS, BUDA...

FOTO: PROVOKACIJA ILI LOŠ UKUS? Biskupi bijesni na umjetnike koji su napravili Barbie u obliku Djevice Marije

 Facebook

Barbie je u 55 godina svog postojanja promijenila mnogo karijera - bila je i stjuardesa i bolničarka, astronautkinja, pa čak i predsjednica. Ipak, njezina najnovija uloga podigla je obrve kod mnogih.

Katolički biskupi iz Italije izrazili su svoj bijes nakon što e popularna Barbie pojavila u liku Djevice Marije, a njezin partner Ken kao raspeti Isus.

















Dvoje umjetnika iz Argentine, Marianela Perelli i Pool Paolini, proizveli su 33 lutke koje predstavljaju osobe iz raznih religija, a planiraju ih izložiti na izložbi 11. listopada u Buenos Airesu.

Umjetnička kolekcija prikazana na njihovoj Facebook stranici uključuje likove iz katoličanstva, židovstva, hinduizma i budizma. Iako su umjetnici odlučili kako neće napraviti Kena u obliku islamskog proroka Muhameda - nisu se susprezali napraviti Kena kao Isusa.

















Na Facebooku dvojac ističe kako Muhameda nisu željeli napraviti iz velikog poštovanja prema Islamu, kao i da nisu htjeli uvrijediti ni jednu drugu religiju.









Na internetskoj stranici SIR, biskupi su pozvali roditelje da objasne svojoj djeci da nije svaka lutka za igru kako ne bi stvorili fiktivnu ulogu Isusa, ili drugih povijesnih ličnosti.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:58