PRAVDA NA AMERIČKI

TROŠKOVI, HONORAR I OSTALI IZDACI Tisuću dolara žrtvi, a 459.000 dolara odvjetnicima

 Emmanuel Huybrechts / Flickr / Emmanuel Huybrechts / Flickr

BIRMINGHAM Anthony Warren iz Birminghama u Alabami dobio je sudski proces protiv tamošnje policije. Policajci su Anthonyja pretukli prilikom hapšenja 2008. godine, nakon 20-minutne potjere koju je izazvao vozeći automobil. Brutalni postupak policije zabilježile su kamere što je izazvalo oštre reakcije javnosti.

Anthonyjevi odvjetnici su, nakon višegodišnjeg parničenja, ovih dana napokon postigli nagodbu s gradskim vlastima Birminghama. Prema nagodbi, Anthony će dobiti 1.000 dolara odštete zbog postupanja policije, a njegovi će odvjetnici u džep spremiti 459.000 dolara!?

Osim što je ostao bez pravog bogatstva, Anthony služi i 20-godišnju zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubojstva prilikom spomenute jurnjave. Naime, tada je pregazio jednog policajca, a usput je udario u školski autobus te jedno patrolno vozilo prije nego je sletio s ceste.

Dogovor o odšteti gradsko vijeće Birminghama odobrilo je početkom tjedna pa će ubrzo Anthonyjeve dvije odvjetnice i jedan odvjetnik postati bogatiji za nešto više od 150.000 dolara svaki.

Odvjetnici su odbili odgovoriti na novinarske upite o visini honorara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 07:19