POTRESNA PRIČA

ČITAVA OBITELJ POČINILA SAMOUBOJSTVO Rođaci pronašli pismo sina u kojem piše da je svjestan plana roditelja

 Screenshot

Rođaci obitelji koja je pronađena mrtva prošlog mjeseca u svojoj spavaćoj sobi u gradu Springville u američkoj saveznoj državi Utah kazali su za People kako vjeruju da su Benjamin i Kristi Strack oduzeli svoje i živote troje djece jer su bili mentalno bolesni zbog korištenja psihoaktivnih supstanci.

Mrtvu obitelj kraj čijih su tijela ležale boce crvene tekućine, pronašao je 27. rujna stariji sin Janson McGee. Djeca, Benson (14), Emery (12) i Zion (11) ležala su oko kreveta pokriveni dekama do vrata, a pokraj njih su bile prazne boce tekućeg metadona te lijekovi protiv gripe i alergija.

Istražitelji su zaključili da je uzrok smrti slučajno ili namjerno trovanje (rezultati autopsije znat će se tek krajem studenog), no brat Benjamina Stracka vjeruje kako se ovo nije dogodilo slučajno.

Isaac Strack (39) kazao je kako su članovi obitelji čistili kuću nekoliko dana nakon gnjusne nesreće i pronašli bilježnicu u kojoj je Benson Strack pisao svom najboljem prijatelju kako se boji da će ga pronaći mrtvog.

- Prilično je jasno da je to bilo oproštajno pismo. Indiciralo je da je Benson svjestan da će se nešto dogoditi. Naslućivao je da bi ga jednog dana mogli pronaći mrtvog - govori Strack.

On i drugi članovi obitelji kazali su kako sada, kad pogledaju unazad, shvaćaju da su Benjamin (37) i Kristi (36) pokazivali znakove psihičke bolesti, posebice zadnjih tjedana prije smrti.

- Izolirali su se od obitelji i susjeda i već neko vrijeme Bena nije bilo na poslu.

Isaac i još jedan rođak tvrde kako su Benjamin i Kristi patili od iracionalnog straha da će im se nešto loše dogoditi.

- Promjene u njihovom ponašanju prije nam se nisu činile sumnjive. No sada sve ima smisla - tvrde članovi obitelji koji vjeruju da je par bio žrtva vlastitog uma.

- Upali su u začarani krug u kojem se nalazi mnogo ljudi na ovom svijetu. Naša država mora poraditi na brizi za mentalno oboljele. To je bolest našeg uma, i kao bilo koja druga bolest, treba se liječiti i pokušati spriječiti.

Poručnik David Caron kazao je za People kako cijeni mišljenje obitelji, no kako još ne može komentirati slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:58