VELIKA GREŠKA

FOTO: KAKAV GAF! Googleova aplikacija za prepoznavanje crnce na fotografiji označila kao gorile

Googleova nova aplikacija 'Google photos' za automatsko prepoznavanje onoga što je na fotografijama ovoga puta je puta napravila poprilično velik gaf.

Njujorčanin Jacky Alcine je listao svoje fotografije, kada je odjednom uočio čitav album nazvan 'Gorile'. No kada ga je otvorio, unutra su bile fotografije njega i njegove prijateljice.

Yonatan Zunger iz Google brzo se ispričao na Twitteru: - Ovo je definitivno na vrhu moje liste 'bugova' koje nikad nisam želio vidjeti'. Dodao je kako njegov tim radi na rješavanju greške, te su u međuvremenu prestali označavati fotografije pod pojmom 'gorila'.









Naime, poanta Googleovog softwera jest da korisnicima uštedi vrijeme organizirajući slične fotografije u isti folder, kako bi primjerice, lako mogli pronaći sve fotografije s rođendana na jednom mjestu, a prepoznaje ljude, životinje, predmete, ili pak određene lokacije.









- Zaprepašteni smo i zaista nam je žao zbog toga što se dogodilo. Smjesta smo poduzeli akcije kako bi spriječili da se ovo ponovi. Očito da je pred nama puno posla oko automatskog označavanja fotografija, te gledamo kako spriječiti slične pogreške u budućnosti - kazali su iz Googlea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:00