DRAKULIN NAČIN

RUMUNJSKA METODA: DAJ KRV I DOBIJEŠ UPAD NA FESTIVAL Nova kampanja poziva Rumunje da pomognu doniranjem krvi

 Wiki CC

BUKUREŠT - Očajna vremena traže i očajne mjere, tako bi se nekako mogla opisati nova politika u Rumunjskoj. Naime, organizatori festivala UNTOLD u suradnji s vlastima, ponudit će festivalske ulaznice svima koji im - daju krv.

Da, baš kao što je prema legendi zloglasni Grof Drakula nekoć radio, sada će isto pokušati organizatori Untolda , no na posve legalan način, javlja AP. Cilj neobične kampanje je povećati donacije krvi u Rumunjskog, zemlji gdje svega 1,7 posto stanovništva donira tu životno potrebnu tekućinu.

- Kampanja 'Platite krvlju' s ciljem podizanja svijesti o darivanju krvi započela je u ponedjeljak, a nastala je u suradnji s Nacionalnim institutom za transfuzijsku medicinu - kazao je Adrian Chereji, šef marketinga Festivala.

Mobilne jedinice za prikupljanje krvi biti će postavljene u 42 rumunjska grada punih deset dana do kraja kolovoza. Donatori u Bukureštu i Cluj-Napocu darivanjem krvi ostvaruju pravo na besplatne karte za festival elektronsko plesne glazbe Untold. Ostali će dobiti značajan popust na ulaznice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 20:13