OPTUŽUJU GA ZA PREVARU

VIDEO: ČUDO U AFRICI Prorok iz Zimbabvea hoda zrakom! Ili? Jeste li sigurni da vam nije nešto promaklo?

 Screenshot

Mnogi povjeruju tek kad vide svojim očima, no mnogi bi se i prevarili kad bi povjerovali da ovaj video prikazuje čudo.

Kontroverzni kršćanski prorok iz Zimbabvea, Shepherd Bushiri, koji ima gotovo 240.000 sljedbenika na svom Facebooku i još 13.000 na Twittetru, u prošlosti je bio ismijavan zbog tvrdnji da može 'ući u duhovno carstvo' te kako ga je Bog blagoslovio privatnim avionom kojeg nitko drugi ne može vidjeti.

Nakon što su ga prozvali lažovom, u svoj dom pozvao je kamermane kako bi dokazao da zaista može levitirati.

Svoj performans započinje tako što hoda niz stepenice s podignutim rukama. Kad je sišao s posljednje stepenice počeo je levitirati.

No kamera je baš u tom trenutku zumirala njegova stopala - kako bi izbjegli snimiti muškarce koji su ga držali u zraku kako bi izgledalo da lebdi.

Ipak, kamera je uhvatila sjenu muškarca kada su njegove noge dodirnule tlo.

Video je pregledan više od 320.000 puta nakon što su ga na YouTubeu objavili njegovi sljedbenici.

Prema afričkim medijima, Bushiri je kazao svojim sljedbenicima: 'Vidjeli smo mađioničare kako izvode čuda, pa zašto mi ne bi mogli, kao djeca Božja, činiti i veća čuda od njih? Šteta je što neki radije vjeruju u mađioničarska čuda nego u ona Božja. ja znam koju moć Bog ima, on može učiniti sve. Bog prenosi svoja čuda preko odabranih.

U veljači je jedna afrička internetska stranica objavila da je Bushiri izabran za predsjednika organizacije AFFRICI koja okuplja vjerske vođe u Africi, no jedan je izvor kazao kako je to laž kojom se Bushiri služi samo kako bi promovirao svoj imidž.

- Ne postoji organizacija AFFRICI... To je napisano samo kako bi se prodao - kazao je.

Još jedan gaf dogodio se Bushiriju prošlog mjeseca kada je kazao svojoj zajednici da može uslikati sliku djeteta koje uopće nije prisutno u crkvi. No drugi video pokazao je kako umjesto da iPadom snima sliku, on pretražuje fotogaleriju, a onda prikazuje sljedbenicima staru fotografiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 00:16