BIO JE LJUBOMORAN

Da bi otišao s posla, zapalio nuklearnu podmornicu: Utvrđena šteta od 440 milijuna dolara!

Američke obavještajne agencije bile su u potpunoj panici kada je u svibnju ove godine u brodogradilištu Portsmouth u saveznoj državi Maine planula nuklearna podmornica USS Miami. U početku se smatralo da se radi o terorističkom aktu usmjerenom na slabljenje obrambene moći Sjedinjenih Država te je istraga skrenula u tom smjeru.

Slom živaca

U međuvremenu je utvrđena šteta od 440 milijuna dolara koja je nastala na ponosu američke podmorničke flote. No, unatoč velikoj uzbuni i angažiranju više od tisuću agenata, utvrđeno je da nikakve zavjere nije bilo. Uzrok požara nije bio nikakav arapski ili drugi međunarodni mrzitelj Amerike nego depresivni radnik kojeg je dva tjedna prije nego što je podmetnuo požar ostavila djevojka. Casey James Fury (24), koji je bio zadužen za unutarnje farbanje podmornice, nakon što je pao na poligrafu priznao je svoj zločin.

‘Nakon što me ostavila cura, bio sam strašno depresivan i pio sam lijekove za smirenje. Mislio sam da će me to proći jer me je i prije toga ostavilo nekoliko djevojaka.

No, kada mi je poslala SMS u kojem je napisala da se viđa s nekim muškarcem, dobio sam slom živaca i jednostavno sam htio otići s posla prije kraja radnog vremena’, u istrazi je rekao Fury koji je svojim upaljačem u spremniku za torpeda podmornice zapalio krpe za čišćenje koje su bile natopljene naftom.

Votka ga nije smirila

Vatra koju je je izazvao depresivni radnik, koji je u svom priznaju napomenuo da se prije podmetanja požara pokušao smiriti s nekoliko čašica votke, što mu nije uspjelo, mogla je završiti katastrofalno da samo dan prije torpeda nisu izvučena na obalu.

Tužitelj za nesretnog i u ljubavi razočaranog radnika traži doživotni zatvor i podmirenje materijalne štete koja je nastala njegovim suludim aktom. Prema svemu sudeći, Fury će ostatak života provesti u zatvoru, a štetu ipak neće nikada podmiriti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:44