DOBRO DJELO

DIRLJIV TRENUTAK Beskućnik osvojio dobitak na lotu, a sve je ustvari bilo namješteno

Beskućnik iz američke Virdžinije bio je ganut do suza kada mu je stranac na ulici poklonio dobitni listić lutrije vrijedan tisuću dolara.

Iako je ovu toplu gestu organizirao poznati šaljivac s YouTubea Magic of Rahat, koji je izgradio imidž šokiranjem slučajnih prolaznika smiješnim podvalama, ovaj puta odlučio je učiniti dodro djelo.

Rahat je ispričao kako je čuo za beskućnika u kvartu koji je dobar i cijenjen pa je odlučio učiniti nešto lijepo za njega i snimiti ga.

- Gle, nemam baš nešto novaca da ti dam, ali mogu ti dati ovaj dobitni listić, rekao je Ericu, koji je sjedio na ivičnjaku staze u majici s kapuljačom.

- Ne znam koliko sam zapravo osvojio, ali možemo otići do lutrije da podigneš novac.

Potom su zajedno otišli do dućana kako bi unovčili listić.

- Hej, pa ti si osvojio 1000 dolara, rekao mu je djelatnik, a Eric mu je odgovorio: 'Zezaš me'.

Nije mogao vjerovati.

Trgovac je izvadio deset novčanica po 100 dolara i predao ih beskućniku Eircu.

Listić je zapravo bio bezvrijedan, no Eric to nije znao jer je i trgovac bio uključen u spačku.

Eric je bio dirnut zbog iznenadnog dobitka i želio je novac podijeliti s Rahatom, no on mu je rekao da zadrži sve za sebe. Nakon toga Eric više nije mogao zadržati suze te je zagrlio svog novog prijatelja. Ni Rahat nije ostao ravnuodušan pa je i njemu suza zaiskrila u oku.

- Sve je ok, zaslužio si to.

Potom je Eric ispričao kako već dugo živi na ulici, no da nikada nije imao prijatelja koji bi tako nešto napravio za njega.

Rahat je kasnije na svom Twitter profilu napisao kako razmišlja o osnivanju zaklade za Erica jer mu se puno ljudi javilo da mu žele pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:54