PRAVILA IGRE

Divili smo se tim grupama kao klinci, a sada smo rivali

Za članove ovog mladog benda jedna od najvećih inspiracija i uzor je grupa Queen i Freddie Mercury, no ujedno je to i veliki pritisak
Pravila igre

Biti u ovom društvu velika nam je čast i jako nam je drago što su naš trud i predanost zamijećeni od strane stručnog žirija. Našoj vjernoj publici u svakom trenutku želimo dati svoj maksimum, tako da nam je ovo jedan lijepi vjetar u leđa - kažu glazbenici iz benda Pravila igre, koji su za Zlatni Studio nominirani u kategoriji za grupu godine. U ovoj kategoriji za nagradu se s njima bore još i Crvena Jabuka, Zaprešić Boys, Psihomodo Pop i Detour.

- Bilo bi lijepo osvojiti nagradu u ovakvoj konkurenciji. A kako bi to proslavili? Pa nekako spontano, s našim suradnicima koje možemo nazvati najboljim timom na svijetu. I, naravno, fešta bi trajala sve do jutarnjih sati - kažu Ivan Penezić, Goran Belošević, Marko Belošević i Petar Ričko. Dečki su ove godine objavili svoj drugi studijski album “Kako nam stvari stoje”, hit “Još si sve u meni” tjednima je na vrhovima radijskih top ljestvica, a ovih dana u eter su pustili i svoju prvu pjesmu na engleskom jeziku “World to me”. Na što su u poslovnom smislu ovi glazbenici u protekloj godini najviše bili ponosni?

- Najviše smo ponosni na naš drugi studijski album pod nazivom ‘Kako nam stvari stoje’, koji smo izdali prije ljeta. Predstavljali smo ga diljem Lijepe naše i zauzvrat dobili ono najljepše što glazbenik može dobiti, izrazito dobar feedback publike. Presretni smo što je koncertna turneja bila prepuna ljubavi, dobre energije i stvorila nam je neke od najljepših uspomena - govore glazbenici koji su nedavno obradili “Bohemian Rhapsody”, zahvaljujući Ivanu, koji je veliki obožavatelj opusa grupe Queen.

ZA NOMINIRANE U SVIM KATEGORIJAMA NAGRADE 'ZLATNI STUDIO' GLASAJTE OVDJE!

- Kada bi me pitali ‘zašto glazba’, ‘zašto pjevanje’, uvijek bih rekao samo jednu riječ - Queen, za mene najveći bend svih vremena. Svoje prve pjevačke korake ostvario sam upravo uz Freddieja Mercuryja i Queen. Nakon što smo dečki i ja u kinu pogledali film ‘Bohemain Rhapsody’ odlučili smo napraviti obradu istoimene pjesme u čast tim velikanima. Pjevati tu pjesmu poseban je užitak, ali i svojevrstan pritisak jer kao da osjećam neko Freddiejevo prisustvo na svom desnom ramenu u kojem mi govori, uči me i daje savjete kako da ju pravilno izvedem. Trag koji je grupa Queen ostavila u meni i na svjetskoj glazbenoj sceni je, po meni, veći nego Armstrongov trag čizme na Mjesecu, i siguran sam da se grupa kao što je bila Queen više nikada neće pojaviti - kaže Ivan, kojem je drago da su u kategoriji za grupu godine za nagradu Zlatni Studio nominirani s nekim svojim glazbenim idolima.

- To je ekipa kojoj smo se divili kao klinci, a sad kada naše ime stoji uz njihovo, beskrajno smo ponosni.

Njihova predanost poslu i ustrajnost nešto su iz čega svaki mladi glazbenik može puno toga naučiti te se ugledati na njih, a naša svježina ih zasigurno može upozoriti da se još uvijek ne smiju opustiti - zaključuju glazbenici iz Pravila igre. Nedavno su snimili i novi singl “Baš kad mi ne treba” s kojim će nastupiti na Zagrebačkom festivalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:19