RIJETKO STANJE

DJEVOJČICA ROĐENA SA SRCEM IZVAN TIJELA Liječnici su rekli da neće preživjeti, a danas ima 6 godina, pleše, pjeva i slika

 Foto: Instagram / DariBorun

Virsaviya Borun (6) rođena je s vrlo rijetkim stanjem pri kojemu su joj se srce i ostali unutarnji organi zarvili izvan grudnog koša i trbušne šupljine.

Mala Virsaviya rođena je u Rusiji a nedavno se s majkom preselila na Floridu. Ona pati od rijetkog poremećaja koji se pojavljuje jednom na svaki 5,5 milijuna rođene djece.

Njezino srce, veliko otprilike kao šaka, može se vidjeti kako kuca izvan njezinog tijela, prekriveno samo tankim slojem kože.

Njezini su unutarnji organi također izvan tijela s obzirom da nema trbušnih mišića ili dijafragmu.

'Kad sam bila trudna, liječnici su mi rekli da beba neće preživjeti', rekla je njezina majka Dari Borun. No šest godina kasnije, Virsaviya je živahna i pametna djevojčica koja uživa u crtanju ponija, pohađa satove slikanja i voli plesati na Beyonceene pjesme.

Ranije ove godine njezina je mama pronašla liječnika u Bostonu koji je bio spreman liječiti djevojčicu. No nije se odmah moglo krenuti s operacijom jer je malena imala visoki krvni tlak. Nova procjena njezinog stanja i spremnosti organizma da podnese operaciju mora se pričekati dvije godine.

Gospođa Borun, koja sama podiče djevojčicu, obratila se i javnosti tražeći pomoć u pokrivanju silnih troškova liječenja. Njihovo preseljenje na Floridu također je uvjetovano Virsaviyinom stanjem jer malena ne može živjeti u hladnoj klimi. Na toploj Floridi djevojčici je bolje i ne razbolijeva se tako često.

Od njihovog dolaska u SAD Virsaviya uči engleski, no u školu, zbog svoje bolesti, ne može ići. Dok čeka liječenje, bavi se crtanjem, plesanjem i glazbom.

Za Virsaviyu je pokrenuta i kampanja prikupljanja novca na stranici Youcaring.com. Zasad su prikupili 11.790 od željenih 20.000 dolara.

Foto: Instagram / DariBorun

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 01:31